| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-07-15 11:34:06 uszczelka pod pompą paliwowa lub wyprowadzajaca weze
Jak rzadko tankujesz do pelna to tak wlasnie jest, usczelki nie maja smarowania i parcieją duzo szybciej. Ja tez leje do pelna i jest ok a uszczelka ma juz 14 lat. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2003-07-15 11:42:29 ] |
maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-07-15 19:00:13 Witaj!
Miesiąc temu wymieniłem zbiornik ,takie same objawy raz ze powyzej 20 litrów ciekło a jak było mniej to tylko smierdziało. Po wymianie na inny uzywany (w dodatku 3 lata starszy a w zdecydowanie leprzym stanie niemieckie drogi, brak soli) zauważyłem ze nie było dziury na szwie jak się spodziewałem lecz cała powierzchnia górna była jak chustka jedwabna i delikatna zacieki swiadczyły ze sączyło sie z paru miejsc na raz. Teraz kolej na przewody paliwowe ,ale jak znam zycie walną w zime zebym nie mógł sam zrobic. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-07-16 09:01:33 Jesli masz pompe w zbiorniku to wyglada to tak
-pompa wchodzi do zbiornika od gory i tam jest usczelka, dlatego jak do pelna to ciekie (lub z innych przyczyn) - jest tez tam kostka z dwoma przewodami jeden od pompy drugi od czujnika trzeci ja sie przyjrzysz nie biegnie od strony silnika tylko gdzies z boku to masa.Kolorow nie pamietam. To oczywiscie w przypadku jak masz pompe zanurzona w zbiorniku. Przewody paliwowo: dobrym rozwiazaniem jest kupno 8 mm lub 6 mm przewodow gazowych, miedziane i w otulinie dwa odcinki po 3,3 m, to az nadtto, mozna formowac. koszt to okolo 10 zł z metr. Dlugosc podaje dla C20ne, mysle ze w tym przypadku nie pwoinno sie roznic. |