Jakie tarcze hamulcowe i dlaczego ATE ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie tarcze chamulcowe do przodu chcę wymienic doradzcie jakie żebym nie kupił lipy może jakiś link na allegro

[ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2008-04-07 14:55:34 ]
[ powód edycji: bo tak :-) ]

Szukaj tarcz SBS , nie drogie dobre. Odradzam zakup tarcz BREMBO. Odkąd je produkują w naszym pięknym kraju, jakość się obniżyła.

ja dopiero założyłem Brembo + klocki Textar jestem w zupełności zadowolony z takiego połączenia.. jakość brembo wcale nie odbiega aż tak daleko żeby je odradzać, przecież krzywych tarcz nie sprzedają, może kolega za bardzo z takimi pocisnoł na początku zaraz po założeniu i stąd to niezadowolenie..
nawet z najdroższych i najlepszych tarcz możemy srobić szmelc w przeciągu kilkadziesięciu km od załóżenia..
a może kolega tylko słyszał i myśli że to jest dobra rada..
Ja brembo mogę polecić osobiście bez skrupułów..
ale tylko jeśli chodzi o hamulce przez samo "h" nie inaczej...

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: magila_one dnia 2008-04-05 15:48:01 ]

Tak krzywych nie sprzedają....., same się krzywią na aucie....

Cena skiepszczonego brembo, powiedzmy 160 zł (szt) ;kupujesz zakładasz i albo się zdefofmują albo nie....

Oryginał ATE powiedzmy około 200 zł szt, zakładasz i śmigasz....

Alternatywa Skandynawian Breake System 110 zł szt zakładasz i śmigasz

ps w A mam brembo P/T zamontowane jakieś 4 lata wstecz (100kkm) , w bee SBS na przód zamontowałem dwa miecha wstecz plus wkładki ferrodo. Dobry zestaw niskobudzetowy.

Cytat:
2008-04-05 13:12:38, wojcio11112 pisze:
jakie tarcze chamulcowe do przodu chcę wymienic doradzcie jakie żebym nie kupił lipy może jakiś link na allegro

chamulcowe ? żadne !!
tylko hamulcowe polecam

Cytat:
2008-04-05 17:31:11, zupper pisze:
chamulcowe ? żadne !! tylko hamulcowe polecam

pomijając takie przypadki to polecam ATE, 7 miesięcy temu zmieniłem na zestaw ATE (tarcze przód, tarcze tył, klocki przód i klocki tył). Wszystko ATE (fakt za całość zapłaciłem 1 tys pln) jednak żadnych problemów, żadnych bić a hamowanie zdecydowanie lepsze niż seria. W tym przypadku warto było zainwestować w jakośc bo tej pory żadnych zniekształceń nie zauważłem ani też zużycia tarczy czy klocków. A wolno nie jeżdżę.

[ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2008-04-06 12:19:22 ]

Litosci, poprawcie ten tytul!

Cytat:
2008-04-05 15:46:36, magila_one pisze:
ja dopiero założyłem Brembo + klocki Textar jestem w zupełności zadowolony z takiego połączenia..

No ja mam textary i zadowolony nie jestem. Od 100kmh w dol tragedii nie ma, ale ze 150 to niestety nie daja juz rady w ogole.

Cytat:
nawet z najdroższych i najlepszych tarcz możemy srobić szmelc w przeciągu kilkadziesięciu km od załóżenia..

Dokladnie, wystarczy przegrzac i nie schlodzic pare razy i zostawic auto i po tarczach i nie ma znaczenia czy na dotarciu czy po.