[ASTRA F] Amortyzatory- jakie i gdzie?co wymienić przy okazj

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
temat wałkowany wiele razy ale wyszukiwarką nie sposób znaleźć interesujących mnie tematów.

zbieram sie do wymiany amortyzatorów w astrze f caravan 1,6 16v. Myśłałem o gazowych KYB? Miał ktoś z nimi doświadczenie?
druga sprawa: gdzie takowe nabyć w rozsądnej cenie? Zna ktoś porządny sklep netowy albo tradycyjny we Wrocławiu?
trzecie pytanie: co wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów z porzodu i z tyłu. Jak podnosze maske to te gumowe elementy nad mcpersonami są już troche sparciałe, da się to wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów? czy to już inna robota?

[ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-03-16 19:41:12 ]

Przy okazji to wymieniasz łożyska kolumny mc persona i ewentualnie końcówki drążków.

Mutra

Namiary na sklep masz na privie.

Ja do Astry F ( GSI) zamontowałem amorki ALKO
Fajne. zdecydowanie twardsze od serii.

To trochę w temacie:

ALKO

GSi: gazowo olejowe?
sławekp: dzięki

powtarzam trzecie pytanie: co wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów z porzodu i z tyłu. Jak podnosze maske to te gumowe elementy nad mcpersonami są już troche sparciałe, da się to wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów? czy to już inna robota?

Tak to są gazowo-olejowe. Wytrzymały bardzo długo przy moim niskim zawieszeniu.
Przy okazji wymiany trzeba sprawdzić lub najlepiej odrazu wymienić : łożyska i poduszki.

czyli reasumując: amortyzatory a przy okazji poduszki, odboje, osłony i końcówki drążków kierowniczych?

A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/item341232702_amortyzatory_sportowe_opel_astra_f_caravan_od_mts.html
nie za tanio? ktoś ma jakieś doświadczenia z tym produktem?