Patent na grilla w Omie A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Zakupilem sobie nowiutki grill chromowany do A, bo moj niestety byl walniety ostro i generalnie robil obciach. Dzis doszla paczka pieknie zapakowana, ze tylko 10min ja otwieralem, a nastepnie zszedlem do samochodu i wzialem sie za jej montaz. Coz po 20min i rozcietym jednym palcu darowalem sobie wpinanie zaczepow do zderzaka i przykrecilem ja na sruby. Niestety nie schodzi sie to idealnie, wiec przydaloby sie jednak wlozyc w te zaczepy i tu nastepuje wlasciwe pytanie:
Zna ktos patent jak zalozyc grilla w A bezbolesnie?

Nie kupiłeś czasem podróbki??
Chromowana listwa jest odpinana czy nie??
Oryginał wchodzi bez problemu, pod warunkiem że zderzak i lampy są dobrze spasowane.

raczej podrobka, nie probowalem odpinac listwy. oryginalu nie znalazlem, choc tez specjalnie nie upieralem sie na niego grill wyprodukowany w tajlandi.

Niom to podróbka.Musisz podpiłować zaczepy i powinno być lux, chociaż nie koniecznie.Podróbki pozostawiają wiele do życzenia.
A nie mogłeś kupić używanego oryginału, jest tego pełno na allegro

byl jeden i to totalnie nie w moim kolorze.

Nie wiem ale u mnie najpierw trzeba było wyciągnąć chromy, bo bez tego to faktycznie droga przez mękę i tak nie wsadzisz.

A jak nie to brzeszczot

chromy zderzaka?

Jaka cena?
Orginały od evo chodza po 200 zł... nowe...

40zl Jednak to nie Evo tylko mala poczciwa 3.0

No tak, ten chrom środkowy pomiędzy zderzakiem a grillem

a jak potem wsadziles chrom? jak dobrze kojarze, to ten chrom jest przykrecany w kilku miejscach do zderzaka, a z grillem to nie bedzie dostepu do tych srub...

Sry fatboy, prawie auto przez mnie rozebrałeś.
Faktycznie dopiero skojarzyłem, że to było odwrotnie, żeby wyjąć chrom to trzeba grill wyjąć.

Pokopało mi się bo montowałem zwykły grill do zderzaka 3000 i tam trzeba niestety użyć brzeszczota, a u Ciebie to tak jak koledzy pisali. Podróba nie pasuje i tyle.

Oj tam nie pasuje od razu, ojcu blacharz zakladal tego grilla (znaczy podrobke) i go zalozyl. Tylko ojciec mowi, ze cos tam podgial, wygial, pod odpowiednim katem i wpial te zaczepy, wiec sie jakos da Najwyzej troszke podpiluje zaczepy i wazelinka je by lzej weszly

[ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2008-04-05 11:58:41 ]