Skad woda w matach pod nogami kierowcy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos moze mi doradzic któredy dostaje sie woda powodujaca namakanie maty wygluszajacej pod nogami kierowcy. Nie jest to plyn z nagrzewnicy ani sie osobiscie nie mocze . Problem pojawia sie zawsze po jezdzie gdy pada deszcz. Moze ktos mial juz podobny problem?

podloge masz cala?

Tak ja mialem i juz spiesze z pomoca. A wiec sprawdz w jakim stanie masz prawy slupek, tzn zdejmij ta gumowa uszczelke co jest na nim i zobacz czy nie masz tam dziury, nastepnie zobacz czy gdzies na podszybiu nie masz dziury. Ja mialem dwie na podszybiu i jedna w slupku, nieokreslilem ktorymi sie lalo, ale zalatalem wszystko i jak narazie spokoj.

Podłoge mam całą. Maty są mokre tylko bezpośrednio pod nogami. Mam wrażenie że woda dostaje się z kierunku: gdzie jest nagrzewnica ale to nie jest na 100% płyn z układu chłodzenia! Od strony pasażera jest wszystko suche. Kiedyś w innym samochodzie woda dostawała się po lince od ssania, bo uszczelnienie było złe w karoserii wokół linki . Nie rozbierałem jeszcze deski rozdzielczej. Może tam są jakieś słabe punkty którędy woda sie dostaje?

Mi się leje z gumowej uszczeli drzwii, nawet widać po deszczu taki strumyczek. Nie długo coś z tym będę robił

Cytat:
2008-03-25 09:48:50, b-mariusz pisze:
Podłoge mam całą. Maty są mokre tylko bezpośrednio pod nogami. Mam wrażenie że woda dostaje się z kierunku: gdzie jest nagrzewnica ale to nie jest na 100% płyn z układu chłodzenia! Od strony pasażera jest wszystko suche. Kiedyś w innym samochodzie woda dostawała się po lince od ssania, bo uszczelnienie było złe w karoserii wokół linki . Nie rozbierałem jeszcze deski rozdzielczej. Może tam są jakieś słabe punkty którędy woda sie dostaje?

Mowie Ci sprawdz to co mowilem, u mnie tez wygladalo to jakby sie z nagrzewnicy lalo i nawet jeden z wezy co idzie pod deska od strony kierowcy byl mokry.

ja miałem kiedyś taki przypadek ze miałem dziurę w podszybiu której nie było widać tylko rękom wyczułem niestety za późno sie za to wziąłem bo zalało mi skrzynkę i miałem z essiego choinkę

Możesz też sprawdzić kanalik odprowadzający wodę z podszybia przy nadkolu. Tam się mogą zbierać różne liście, śmieci itp i zatykać go. Wtedy woda spływa po kabelkach w okolice skrzynki bezpieczników i pod kierownicę - i stamtąd kapie na podłogę właśnie w miesjcu, gdzie masz nogi.

Proponuję obejrzeć odprowadzenie wody z szyberdachu - jeśli masz takowy. Mógł wysunąć sie wężyk odprowadzający z trzpienia w szybrze. Mi leciało po podsufitce, słupku, konsoli i kapało prosto na dywanik.

masz moze stuningowane glosniki 16cm ? jesli tak to priv prosze bo moge nie zauwazyc tematu

ZNALAZŁEM PRZECIEK! To była wada fabryczna. Woda dostawała sie do środka w miejscu łaczenia blach, tu akurat nie uszczelniono na odcinku 1 cm gumową fugą. Wszedzie obok łączenia blach były zabezpieczone! Nieszczelne miejsce było tuż pod otworem odpływu wody(pod pompą ABS) z podszybia za przegrodą silnika. Pozdraiwam!