Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2008-04-13 18:42:04 dzis zaczely ciezko wchodzic biegi, jak wrzucam wsteczny to za kazdym razem zgrzyta. Generalnie od kiedy mam espero (ponad 3lata) bylo tak ze jak weszla wycieraczka pod sprzeglo to biegi ciezej wchodzily, ale teraz nawet jak wyjme wycieraczke to brakuje kawalka zeby to sprzeglo wcisnac na tyle zeby normalnie mozna bylo biegi wrzucic ![]() na wylaczonym silniku wszystko leciutko i ladnie chodzi, ma ktos pomysl co moze byc przyczyna? i czy jezeli bede tak jezdzil to cos wiecej moze sie popsuc? dzieki wielkie |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-13 18:58:36 Na 90% do wymiany łapa sprzęgła. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-04-13 19:08:53 a na 10% wybierak ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2008-04-13 19:23:55 oj tam Panowie czarne wizje o łapie a ja wlasnie wrocilem ze stacji gzie zakupilem plyn dot4, uuzpelnilem zbiorniczek i wszystko chodzi po staremu ![]() teraz tylko zlokalziwoac wyciek - ale to juz na spokojnie bo jakos przezyje dolewanie plynu... ktos ma pomysl skad moze ciec i jak to zlokalizowac? dzieki ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-04-13 19:27:58 Tak wysprzęglik sie sypnął 70zł
odchyl gume na wysprzegliku powinien zbierac sie tam płyn |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-13 19:29:31
najpewniej cieknie z wysprzeglika-mi ciekło-pod osłonke tłoczka zajrzyj-jak mokro to do wymiany dot 3 wystarczy |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2008-04-13 19:52:01 dzieki wielkie za info, sprawdzac to na wylaczonym aucie czy wlaczonym?
tak sie zastanawiam ze chyba powinno byc widac skad pryska jak bede wciskal sprzeglo na chodzacym silniku? dzieki |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-13 20:05:26
Bo my głupki założyliśmy, że sprawdziłeś poziom płynu zanim napisałeś na forum ![]()
Nie ma znaczenia, ten układ nie ma połączenia z silnikiem. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-13 20:35:07 U mnie o samego początku - jak kupiłem samochód - biegi 1, 3 ciężko wchodziły i wchodzą. Trochę się poprawiło jak wymieniłem urwaną poduszkę mocowania silnika [ta przy skrzyni] ...silnik podszedł wyżej i jest trochę (mikro) lepiej.
Ale generalnie rewelacji nie ma. W związku z tym radzę sobie tak, że za każdym razem ...przed wrzuceniem 1-ki wrzucam dwa razy po sobie ...jakiś bieg do tyłu ...najczęściej 4-kę. Wtedy 1-ka wchodzi jak w ...kaczą d. Weszło mi to już tak w nawyk, że się zapominam ...i przy jeździe innym samochodem co poniektórzy myślą, że "czegoś mi brakuje" ![]() ![]() Ale co zrobię, że ten typ tak ma... |