MotoNews.pl

Trzeszczy przy dodaniu gazu !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zamontowałem przed tygodniem Staga 300, KME Silver i 1 ohmowe Valteki BFC w Suzuki Grand Vitara 2.7l. Po przejechaniu ok. 100 km pojawił sie bład na komputerze "uboga mieszanka". Jest to dziwne ponieważ samochód spala ok. 30-35% wiecej na LPG. Dodatkowo po przejechaniu ok. 10-15km przy mocniejszym wciśnięciu gazu pojawia sie krótkie nieprzyjemne trzeszczenie ( dzwiek podobny jak z układu zawieszenia ). Słychać także podczas postoju i tylko na LPG. Wydaje mi sie ze dzwięk generuje reduktor Silvera. Czy dobrze kombinuję, może jest walniety albo za mały do silnika 2.7l 185 kM ( pali teraz ok 16-17l na 100km ). W poniedziałek jadę na regulacje i sprawdzenie do warsztatu dlatego prosze o radę.

Przecież dostałeś już odpowiedż na innym forum.

Cytat:
2008-04-04 12:50:36, autogaziarz pisze:
Przecież dostałeś już odpowiedż na innym forum.

Gdybym dostał to bym nie pytał. Na forum AC padło ogólnikowe stwierdzenie "reduktor i ... że można z tym jakis czas jeździć" Dalej jednak nie wiem co jest przyczyna tego stanu, czy oznacza to, ze jest cos nie tak z reduktorem, czy jest szansa, że się jakoś samo ułoży ? Chyba nie jest dziwne, że chcę wiedzieć czy mam sie domagać wymiany dopiero co zamontowanego reduktora na inny ( czy tylko regulacji/naprawy ).