Mercedes 2.2 150KM pomózcie jaki gaz i czy warto??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanko w temacie . warto lpg do mojego auta czy lepiej dac sobie spokoj??

To wszystko zależy ile masz zamiar jeździć tym autkiem, i jakie przebiegi będziesz robił rocznie. Jeśli jeździsz tylko "rekreacyjnie" to uważam że nie warto. Te silniki nie palą dużo. Natomias gaz to tylko sekwencja i to dobra, a to jest juz koszt 3000- 3500zł więc sobie policz czy się zwróci. A poza tym to silnik w późniejszym czasie i tak będzie chodził na benzynie kulawo. Ja obecnie 0megą 2,5 v6 czwarty miesiąc jeżdżę na benie a i tak jest jeszcze to nie to co powinno być, mimo trzech wizyt u specjalistów od elektroniki i wszystkich parametrów w normie. Fakt auto nie jeździło na benie kilka lat, tylko rozruch. Pierwszy bak przejechany to była masakra, brak mocy, spalanie duże. Teraz jest w miarę ok spalanie 8l trasa miaso 12l średnie ok 10l, ale jeszcze jest odczuwalny brak mocy i chwilowe dziury pod nogą. Ale to jest pewien kompromis albo tanio i mogą być problemy albo drożej i jak fabryka przewidziała.

Prawda jest taka ze jak dobrze założysz instalacje to niebędziesz miała problemów z benzyną ani z odpalaniem. W towoim przypadku rozmawiamy oczywiście tylko o układzie sekwencyjnym. Masz dośc mocny silnik domyslam się ze 4 cylindrowy. Moc 150 koni to juz jest cos z takiej ilości cylindrów wiec mosisz zadbać o ty aby zamontowali ci dobre i wydajne wytrskiwacze (np: Magic, Matrix i niektórzy twierdza ze Plani Jet, do tych ostatnich niejestem przekonany miałem kiedys sporo problemów z nimi). Co do elektorniki to spokojnie mozna polecic KME czy Staga (cenowo KME wygrywa co do jakości to obydwie instalacje są na podobnym wysokim poziomie) Niestety prawda jest taka ze nawet o najlepszej instalacji można powiedziec ze jest do dupy bo mi auto niechodzi, a prawda jest taka ze INSTALATORZY SA DO DUPY, i to przez nich traci renoma kazdej instalacji. wiec jak znajdziesz dobrego mechanika to będziesz szcześliwym posiadaczem auta z instalacją gazową.