Słabe Xenony raz jeszcze...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wczoraj byłem na stacji diagnostycznej zeby sprawdzic poprawnosc ustawienia swiateł, no i Pan powiedział ze nawet ciutke za wysoko swiecą:/... Ale cholera jak za wysoko jak ja widze strumien światła moze na 20m przede mna... Co to może byc koledzy? Moze czas na nowe zaróweczki xenonowe? Te pewnie od wyjazdu z salonu nie wymieniane...
Pozdrawiam!

Cytat:
2008-03-29 13:11:27, hammet1 pisze:
Witam. Wczoraj byłem na stacji diagnostycznej zeby sprawdzic poprawnosc ustawienia swiateł, no i Pan powiedział ze nawet ciutke za wysoko swiecą:/... Ale cholera jak za wysoko jak ja widze strumien światła moze na 20m przede mna... Co to może byc koledzy? Moze czas na nowe zaróweczki xenonowe? Te pewnie od wyjazdu z salonu nie wymieniane... Pozdrawiam!

ostatnio pojechalem na stacje ustawic swiatla to wieczorem myslalem ze do domu nie dojade nastepnego dnia pojechalem na inna stacje i mi dopiero ustawili poprawnie. skontroluj to na wszelki wypadek na innej stacji

ktos wie jak podniesc swiatlo w lampach modelu C jezeli krecac imbusem regulacja sie konczy. Czy nie obedzie sie bez rozbierania lamp.

Jak sie kończy regulacja ? Dalej za nisko? To albo coś nie tak w środku lampy. Trzeba to rozbierac bo pewnie uchwyty popekały

1. W soczewkach urywają się uchwyty regulujące światła na wysokość. To bardzo częsta przypadłość. Jeżeli srebrny wkład jest luźny to mocowanie w środku reflektora jest połamane. Mi się udało je skleić, ale są aluminiowe zamienniki. Niestety reflektor trzeba rozebrać.
2. Jeśli masz oryginalny HID to masz system regulacji poziomu. Czy nie masz komunikatu "CHECK" na komputerze?
3. Czy kręcąc śrubą regulacyjną kręci się druga część przekładni? Bardzo często wyrabiają się zęby na plastikowym talerzu i kręcisz imbusem a śruba i tak stoi w miejscu.

Cytat:
2008-04-05 00:07:21, mkaminski100 pisze:
ale są aluminiowe zamienniki.

Gdzie ? bo też bym kupił

Na innym forum sprzedawał kolega Cath, ale zrezygnował.
Może mi się uda to zrobić, ale kto wie jak wygląda uchwyt wie też, że trzeba się pobawić, żeby zrobić to z aluminium.
Wstępnie koszt sztuki wyniesie ok 35zł (70zł komplet).
Jak już będę miał partie próbną to dam znać (może już w przyszłym tygodniu).