Puchnę z dumy - mój nowy nabytek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po kilkumiesięcznych poszukiwaniach oraz wielokrotnych zmianach koncepcji udało mi się wreszcie zakupić nowe jeździdełko.
Do rzeczy:
OPEL OMEGA B FL kombi 2000, Y22E.
Wyposażenie w normie plus coś czegoś w Omie jeszcze nie widziałem a mianowicie elektrycznie skladane lusterka.
Ksiażka serwisowa i udokumentowany przebieg 179000.

Ma pare mankamentów ale to głównie kosmetyka - normalka.
Oto kilka fotek (na razie jakośc kiepska ale koło soboty po wyczyszczeniu będą lepsze) (dla ułatwienia dodam że nowy nabytek to ten koło mojej starej, poczciwej A a nie na odwrót ).

Gratulacje

Podoba mi sie ostatnie zdjecie. Vectra przy Omedze wyglada jak zabawka

Świetna maszyna Gratulacje SUPER wybór

Z tego co mi się wydaje to jest chyba OPEL OMEGA C...

Cytat:
2008-03-11 21:01:12, omesiaomesia pisze:

Chyba Ci się jednak wydaje...

No to masz juz podwojna motywacje do czestszego pojawiania sie na spocikach

[ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2008-03-11 21:19:52 ]

Hm nowsza sztuka lepsza sztuka....
Alleluja i do przodu!

Powodzenie w użytkowaniu bez gazu!

Cytat:
2008-03-11 21:19:07, chemik333 pisze:
No to masz juz podwojna motywacje do czestszego pojawiania sie na spocikach [ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2008-03-11 21:19:52 ]

No ja też mam nadzieję że teraz się nieco bardziej uaktywnię.
Tym bardziej, że tym to już bez większego wstydu się można pomiędzy ludźmi pokazać

Boli mnie jedynie, że moją "babcię" to już poznałem na wylot a tego nowego ustrojstwa trzeba sie będzie na nowo uczyć.

No i jeszcze ten brak linki gazu....

Cytat:
Hm nowsza sztuka lepsza sztuka....
Alleluja i do przodu!

Powodzenie w użytkowaniu bez gazu!

Samo zło nie jest planowane.

Cytat:
2008-03-11 21:01:12, omesiaomesia pisze:

Pogratulował nowego nabytku

very ładna

A Wy zamiast wyśmiewać się z kolegi moglibyście powiedzieć, że wydaje mu się w 50% prawidłowo - to jest Omega B FL (face lifting) tzw. "C"

Pozdr.
Eryk

Pierwszy tysiąc km już za mną, więc mniej więcej wiem na czym stoję - trzeba było kupić jakąś V6. Y22 jest po prostu za słaby do tego samochodu, więc na razie trzeba się będzie w emeryckim stylu jazdy lansować.

A oto kilka zdjęć po gruntownym umyciu.

W najbliższym czasie trzeba będzie zacząć ostą walkę z rdzą bo w 2 miejscach na rogach drzwi robią się już mikropurchelki (rocznik 00 ). Do tego poprawię zabezpieczenia podwozia (może Valvoline Tectyl) i mam nadzieję że będzie mi służyła nie gorzej niż moja leciwa A.

Pogratulować zkupu ....a tak z ciekawości gdzie jest ten magiczny guzik co odpowiada za elektryczne składanie lusterek ? Jakies foto?

i wszystko jasne... jedyne, co się nie zgadza z instrukcją, to to że ja naciskam przycisk i lusterka się składają, albo rozkładają, wcale nie muszę go trzymać cały czas.

[ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2008-04-07 00:13:18 ]

Cytat:
2008-04-07 00:05:16, sewcio pisze:
jedyne, co się nie zgadza z instrukcją, to to że ja naciskam przycisk i lusterka się składają, albo rozkładają, wcale nie muszę go trzymać cały czas. [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2008-04-07 00:13:18 ]

Dokładnie tak