[K] Tarcze hamulcowe tył Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję pilnie kupić tarcze hamulcowe tylne do mojej Omegi B 2,5TD. Stare zjedzone a dodatkowo ręczny wyparował bo autko na automacie i jakoś nikt ręcznego nie używał. Cudów do tyłu mi nie potrzeba byle były proste i nie za cienkie . Myślałem, żeby kupić jakieś tanie np. (Hart z klockami ok 150zł) ale jeśli ktoś ma używane w dobrym stanie to chętnie odkupię za dobre pieniążki.
Kontakt: gg 1189569 lub tel. 600273188.

Kurde uzywane tarcze
nie kombinuj 150zl to nie taki majatek
a bedziesz spokojnie spal

Cytat:
2008-04-11 11:10:47, Pabelo pisze:
Kurde uzywane tarcze nie kombinuj 150zl to nie taki majatek a bedziesz spokojnie spal

Wiem że używane to kiepski pomysł z kolei te za 150zł to też nie cudo ale w końcu nowe to nowe. Dodatkowo po dzisiejszej wizycie w garażu okazało się, że tak na dobrą sprawę z tylnych hamulców to zostały mi tylko zaciski . Do wymiany wszystko - tarcze, klocki oczywiście, sprężyna mocująca klocki i te prowadniki (sworznie) no i cały ręczny oprócz linek (chyba jeszcze ich nie sprawdzałem). Licząc tanie części to może się w 300zł zamknie. Możecie mi polecić jakiś dobry sklep z przyzwoitymi cenami gdzie mógłbym to wszystko skompletować ? Nie wiem tylko czy będę teraz ręczny robił bo i tak nie używam i znowu go rdza pochłonie - może troszkę później się za niego zabiorę.

Znalazłem coś takiego - jest tam wszystko co potrzebuję a i cena z nóg nie zwala - Tarcze itd

[ wiadomość edytowana przez: adamson dnia 2008-04-11 12:12:51 ]

Jeśli chcesz kupić używki to napisz do Mariosa i wszystko dostaniesz w komplecie.Ewentualnie tarcze, klocki i szczęki kup nowe a drobiazgi ze szrotu.

Cytat:
2008-04-11 12:27:34, mareckiL pisze:
Jeśli chcesz kupić używki to napisz do Mariosa i wszystko dostaniesz w komplecie.Ewentualnie tarcze, klocki i szczęki kup nowe a drobiazgi ze szrotu.

Tak ale jeśli mam kupować nowe tarcze, klocki i szczęki to nie ma sensu pakować się w stare sprężynki jak nowe kosztują ok 20zł. Dzwoniłem do Pana od aukcji którą podałem wcześniej i pech chciał że zestawy montażowe będzie miał dopiero w poniedziałek bo mu złe przysłali . W takim wypadku na części będę czekał aż do środy - troszkę dupnie się awaria złożyła przed weekendem .

Tarcza: Mikoda 74zł, 4max 65zł za szt.
Klocki Raicam 36zł komplet
Szczęki Raicam 51zł, 4max 37zł komplet
Zestaw montażowy do klocków (bolce i blaszki) 17zł
Zestaw montażowy do szczęk (sprężyny, bolce) 13zł
+ przesyłka 17,50zł. przy wpłacie na konto, 23 zł pobranie.

Coś lepszego oczywiście też można u mnie zamówić.

Cytat:
2008-04-11 14:33:59, pxj pisze:
Tarcza: Mikoda 74zł, 4max 65zł za szt. Klocki Raicam 36zł komplet Szczęki Raicam 51zł, 4max 37zł komplet Zestaw montażowy do klocków (bolce i blaszki) 17zł Zestaw montażowy do szczęk (sprężyny, bolce) 13zł + przesyłka 17,50zł. przy wpłacie na konto, 23 zł pobranie. Coś lepszego oczywiście też można u mnie zamówić.

Ok dzięki za propozycję zastanowię się ponieważ na aukcji którą podałem wcześniej to wszystko mam za 229zł innej marki ale ponad 20zł różnicy jest . Jeśli w poniedziałek nie skompletuje mi tych części to się odezwę bo zależy mi na czasie.