Przegub? Czy możliwe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Położyłem się dziś pod mojego Essa by obejżeć dokładnie prawą półośkę (gdyż przymieżam się do jej wymiany- a dokładnie do wymiany przegubu wewnętrznego). Posiadam aktualnie "nową" półoś ze sprawnym przegubem. I wszystko byłoby cacy żeby nie fakt, że mam kupioną półoś do TD Endura De (prawą - dłuższą) a ja w swoim TD mam jakiegoś "łamańca" coś w rodzaju tego (i też mam silnik Endura De):

Moje pytanie więc brzmi. Czy mogę wykorzystać przegub wewnętrzny z tego długiego co posiadam czy muszę kupić cały ten "łamany"

COś mi nie wyszło z tym zdjęciem. Odwołam się do przykładowej aukcji z Allegro
Tytuł strony

[ wiadomość edytowana przez: Ryjhof dnia 2008-03-28 19:15:31 ]

Cytat:
2008-03-28 19:14:34, Ryjhof pisze:
COś mi nie wyszło z tym zdjęciem. Odwołam się do przykładowej aukcji z Allegro Tytuł strony [ wiadomość edytowana przez: Ryjhof dnia 2008-03-28 19:15:31 ]

hymmm chcial bym ci pomc naprawde ale niemam pojecia nic a nic ja mam zwykla u siebie i nie mialalem z nia probleu zeby wyniecnic .. i wlozyc kiedy wypadla mi przy wymiania przegubu.. ale to co pokazales to jak dal mnie prawdziwe dziwadlo bede sieledzil dalej temat moze sie czegos dowiem tak jak ty

Witam
Wymieniłem przegub zewnętrzny na lewym kole, bo mi lekko strzelało i lipa..dalej to samo co to moze być ???
Czy lekkim ruszaniu to słychać jak i przy skręcie..

1,6 16v

Przegub przy prawym

Przegub przy prawym

No ale wiesz co odgłos dochodzi z lewej strony....

Wewnętrzny przegub jest taki sam.

Nikt nie doradzi ???

1,6 16v

[ wiadomość edytowana przez: maciobyk22 dnia 2008-04-07 19:31:52 ]