| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2008-04-08 11:36:53 Jest taki problem
patrz_link czy znacie odpowiedź? [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2008-04-08 12:14:57 ] |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2008-04-08 17:11:13 Witam kolegę,
Ten sam problem mam, ale na razie sobie odpuściłem. Sprawa wygląda tak, do licznika cyfrowego sygnał prędkościomierza podawany jest w postaci cyfrowej i w takiej chyba jest mierzony. Aby zrobić takiego swapa trzeba by, zamontować układ pomiaru prędkości metodą cyfrową. Pierwszy licznik prezentowany na fotkach to licznik z anglika, montaż powinien być bezproblemowy. Jedyna wada tego licznika to kilometry są zliczane w milach, czego nie da się ominąć. Rozwiązaniem jest przełożenie modułu prędkościomierza, z obecnego licznika do tego z anglika, troszkę trzeba by porozkręcać. Sprawa ceny licznika wersja europejska 150zł, angielska 100zł (trzeba by się potargować i uświadomić, że kilometry są liczne w milach i tego nie da się przeskoczyć) |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2008-04-08 20:06:07 W liczniku analogowym z anglika, wskazie prędkości jest w kilometrach i milach, a liczydło przejechanego dystansu jest wyskalowane w milach.
W liczniku cyfrowym, wskazie wyświetlacza jest w milach, co powinno się dać zmienić za pomocą urządzenia diagnostycznego. Liczniki ze zliczaniem cyfrowym były montowane od 2002/2003 roku. |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2008-04-08 20:10:42 no tak, o tym nie pomyślałem, że będzie trzeba zrobić dodatkowo subswap licznika przebiegi dziennego/całkowitego
oczywiście w gre wchodzi analog z cyfrowym za dużo kombinowania by było [ wiadomość edytowana przez: e-gen dnia 2008-04-08 20:11:45 ] |