Dziwne zachowanie po nagrzaniu silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Po zlapaniu temperatury silnik zaczyna sie dlawic. Tzn mam wrazenie ze nie ma iskry, albo ze dostaje za duzo paliwa. Pierwsza mysla bylo sprawdzenie swiec i przewodow WN. Po wymianie problem nadal wystepuje. Pojechalem podpiac drania pod komputer i niewiele wyszlo. Jest tylko domysl ze moze byc to czujnik temperatury silnika.

Czy to moze byc przyczyna? Jakie sa objawy padnietego czujnika?

Z gory dziekuje za pomoc....

Panowie pomozcie. To nie czujnik temperatury. Wszystko jest dobrze jak silnik jest zimny. Jak sie nagrzeje zaczyna sie dlawic... Jakies pomysly?

wolne obroty na zimnym i ciepłym sa oki, nawet jak włączy sie went?

Może sonda lambda. Spróbuj się do niej podpiąć na ciepłym (konkretnie) silniku i zobacz, co wyjdzie. Instrukcje są na forum.
Padnięta sonda wyszłaby na kompie, ale kto wie. Poza tym da Ci pojęcie o tym, co dzieje się z mieszanką. Może nie zalewa, a wręcz jest ubogo.

Kolego proponuje Ci śledzić temat w dziale Pytania i odpowiedzi - temat "czy to pompa??" tam ja i kolega walczymy z tym samym problemem więc po co powielać i pisać w 2 miejscach.

Ale jak tam chcesz

Wiem ze to nie pompa i nie sonda lambda. Na zimnym silniku wolne obroty sa ok, gorzej po nagrzaniu. Jak stoje na swiatlach to potrafi skakac jak glupi.....

Dziwne jest to ze caly problem pojkawia sie tylko wtedy gdy silnik jest cieply. Na zimnym wszystko jest w porzadku...

Witam !!
Miałem ten sam problem,już się wkur.. na maxa.Auto było u mechaników 2 tygodnie.Oddali mi kase bo nie wiedzieli co to.Aż w końcu znalazłem machera co mi pomógł.Jest takie cudo między 3 i 4 wtryskiem nazywa się fachowo REGULATOR CIŚNIENIA PALIWA.Kosztuje niestety ok 200 zł( mi się udało kupić używkę za 100 zł) założenie banalne,wyjmujsze stary wkładasz nowy dwie śrubki i po kłopocie.Wcześniej miałem podstawiane wszystko i nic nie dało się zrobić.A tutaj jak spradził koleś to mimo że auto było na LPG to zawór ten puszczał dodatkowo paliwo i auto się dławiło.Może masz ten sam problem - pozdrawiam.
Ja mam motor 1,6 16v z LPG

PANOWIE POMOCY!!!!!

Nadal dzieje sie to samo. Cisnienie paliwa jest ok. Czujnik temperatury wymieniony.......

Macie jakies pomysly?