Sekwencja nie wydala?!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej wszystkim! mam huyndaia accenta'97r 1.3 12v benzyna + instalacja sekwencyjna zenit. podobno moj hyundai powinien jechac maximum 190km/h a jedzie ledwo 145km/h. ktos mi wytlumaczyl ze jesli mam auto z niemiec to pewnie mam blokade zalozona i zeczywiscie ta blokada byla (taka blaszka ze zmniejszonym otworem na przeplyw powietrza. wiec ja ta blaszke sciagnalem i teraz najwiecej pocislem ledwno 150km/h i przy tkaiej predkosci wylacza mi sie instalacja gazowa!! czemu sie wylancza ta instalacja? czemu mi tak malo wycisnie km/h ?
z gory dzeki za odpowiedz!

bo jeśli zostało fabrycznie zmniejszona moc to ją trzeba zdjąć z kompa benzynowego.

no bardzo mozliwe ze fabrycznie bo ta balaszka nie byla robiona recznie bo miala wygrawerowany napis chyba 45kW to chyba chodzi o kilowaty ale sie nei znam na tym. i byla pokryta uszczelką.
a czemu sie wylancza instalcja gazowa przy predkosci okolo 145km/h?

Przy ilu obrotach to się dzieje. to wyłączanie?

Cytat:
2008-03-31 15:52:21, OpawelQ pisze:
no bardzo mozliwe ze fabrycznie bo ta balaszka nie byla robiona recznie bo miala wygrawerowany napis chyba 45kW to chyba chodzi o kilowaty ale sie nei znam na tym. i byla pokryta uszczelką. a czemu sie wyla

ncza instalcja gazowa przy predkosci okolo 145km/h?

NIE WIEM BO NIE MAM TAKIEGO WSKAZNIKA. TYKO OD PREDKOSCI MAM. jedynie tyle moge ci powiedziec ze tak jest przy okolo 150km/h pedal gazu mam wtedy wcisniety na fula no i jak sie wylaczy gaz to jechac jade ale jak puszcze pedal gazu to auto gasnie.

czy ktos wie o co w tym chodzi ? pozdro