| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-05-12 13:32:00 Przebieg problemu: przy jeździe z wyłączoną klimą zaczyna wydobuwać się para z okolic podszybia i to w dużych ilościach. Temp. silnika ok a kłęby dymu duże, płyn się gotuje, zbiornik zapowietrzony. Przy jeździe z włączoną klimą wszystko ok, nic się nie dzieje - zaglądam pod maskę - nie mam płynu chłodn.
Co jest grane? w kabinie sucho więc nagrzewnicę wykluczam jako walniętą. Pytanie jak dostać się pomiędzy silnik a nagrzewnicę, chce sprawdzic gumowe przyłącza ale nie wiem od której strony zacząć? help |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-05-12 13:39:48 nieszczelność albo wręcz spadł Ci wąż z zaworu/trójnika.
dostać się tam można od spodu, z kanału lub podnośnika. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-05-12 13:41:24 moze byc tak, ze ktorys wezyk ci puszcza, kapie na kolektor i masz dym ![]() |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-05-12 14:01:34 mam nadzieję że to tylko to będzie przyczyną. Dzisiaj kladę sie pod auto i zobaczymy.
Dzięki za pomoc |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-05-21 09:26:20 I wyjaśnione, trochę to trwało ale.. szlag by to trafił tyle roboty a takie gówno okazało się że to trójnik, plastikowy badziew który rzekomo lubi przeciekać. Koszt 146 pln. Już wiem że na samochodach się nie zarabia tylko na częściach. Niby pierdoła a portfel skrętu kiszek dostaje.
Gdzie tu rozum |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-05-22 15:14:45
Nie chciałbym być złym prorokiem ale mi po wymianie tego trójnika dalej cieknie... Pierwsze podejrzenie że węże źle dociśnięte albo dziurawe ale już nie chce jechać tam gdzie ostatnio... ![]() |
gumbas-66 LOB MEMBER AUDIIIIIIIIIII warszawa | 2008-05-22 15:58:22 "Koszt 146 pln. Już wiem że na samochodach się nie zarabia tylko na częściach" Za taką kasę kupuję 3 nówki |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-22 16:06:02 Dlatego takie proste rzeczy robi sie samemu i nie ma sie pretensji pozniej do nikogo ze cos ktos zle zrobił. |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2008-05-22 20:32:37 Trójniki plastikowe są do d..y. Radzę poszukać takowego w armaturze łazienkowej . Prócz tego zapewne węże są niskiej jakości,... jesli chodzi o te do parownika - twardnieją, opaska nie pomoże (zalecam jakąś oryginalaną, szeroka) . Przerabiałem "temat trójnikowy" przy poprzednim jeździdełku. Poszukałem zamienników w sklepie rolniczo-ogrodniczym . Pomogło, później nic się nie działo z tym połączeniem.
Homer ma rację, za takie rzeczy trzeba się wziąć samemu - mechanik przelicza to jako czas*męki= wynik do odbioru. Ch..j go obchodzi co będzie się działo za 2 dni z twoim pojazdem, ważne, że na części zrobił marże 45%. Ale to samo byś robił jakbyś musiał utrzymać się z przeciętnego warsztatu, gdzie dostanie się do takiej pierdoły zajmuje ci 1/3 dnia. Powodzenia w rękodzielnictwie |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2008-05-23 14:35:17
chyba badziewne zamienniki. to sie zgodze. oryginal to koszt kolo 85 pln. 150 to troche przesada |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-05-29 21:48:50 no niestety w serwisie opla tyle wybuliłem. Ogólnie mogęmieć do siebie pretensje bo na allegro znalazłem za.......42 pln. Żebym jeszcze wiedział że to trójnik szlag trafił a nie na wariata szybko i od razu robic to bym zaoszczędził i sam się dobrze bawił przy majstrowaniu w mojej besti.
Teraz jestem mądry i wiem ze zawsze na początku trzeba zrobic samemu inspekcję a dopiero kiedy sie głupieje odstawic auto do mecha. Przynajmniej sie wypisałem na forum i juz mi lepiej. Co do przewodów to są ok, trójnik przeciekał z małego otworu na kołnierzu, chyba poszukam z ceramiki |