Progi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich Klubowiczów.Na forum pojawiam się sporadycznie ale śledzę tematy jakie się pojawiają i często są mi bardzo pomocne, lecz na ten temat jednaka nie znalazłem dotąd podpowiedzi. Gdzie można dostać lewy próg do esperka? Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję. Czarek

Na szrocie,z innego esperaka .Nie ma takiej częsci zamiennej jak próg.W katalogu jest cały bok (z progiem) .Zamienników nie ma,raparaturek nie ma.To chyba kompleksowe wyjaśnienie

Progi są elementem trwałym konstrukcji auta i wymiana ich możliwa jest tylko poprzez wycięcie progu i wstawienie w to miejsce nowego. Pytanie tylko czy to ma sens bo to duża operacja jest... wywalanie foteli... wykładziny z podłogi zdejmowanie drzwi... ogólnie to po prostu mija się z celem...

Wszczepienie nowego progu, to operacja jak każda inna, z tym jednak, że faktycznie dostępne są one wyłącznie (jako nowe elementy) wraz z tylnym błotnikiem.

Zabawy troszkę jest, jednak jeśli chodzi o same elementy to polecam skontaktować się z warszawskim AutoParts'em. Ostatnio mieli jakąś "cichą" promocję oblachowania do nieprodukowanych już modeli, a uważam, że w przypadku zakupu tego typu elementów warto skusić się na elementy konfekcjonowane "kapustą" (czyt. logiem producenta), gdyż może to zaoszczędzić wielu problemów z ich dopasowywaniem.

Pozdrawiam - SpeedR

Dziękuję za dotychczasowe posty, teraz mam "niejaką jasność w temacie". Bardzo przywiązałem się do tego samochodzika i mimo wszystko postaram się go "reanimować".

Nie chce mi się pisać nowego tematu, więc podłącze się tu.
Mam do oddania progi do 125p, u mnie zalegają w piwnicy, a może ktoś będzie chciał, to oddam:

A jak nie to w pizdu wyrzuce

Ciekawe jakby wyglądał Esperak z progami od kredensa ?

Witam.
Ja wymieniłem oba progi ale razem z tylnym błotnikiem, bo okazało się, że nadkola odpadły od błotnika.
Można kupić sam próg produkcji rodzimej ale bez tylnego wygięcia a tam pod tą osłoną też rdzewieje.
Prawą stronę kupiłem w FOX Rzeszów a lewą w POTAK Łódź.
Pozdrawiam
Kobar