Termostat - silnik traci czasami moc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jaki polecacie najlepszy termostat??

i czy rzeczywiscie moj esssi traci czasami moc wlasnie przez termostat, aha strzalke z temp mam zawsze ponizej minimum, hehe

dzieki za odp

pozdrawiam

Oczywiście oryginalny - mam taki od Slawasa1 i bardzo dobrze się sprawuje.
A co do spadku mocy - to raczej nie powinien tracić mocy - chyba że np. masz już zajechane świece i przy niskiej temperaturze płynu włącza ci się ssanie = zalewanie świec i spadek mocy.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2008-04-20 16:17:14 ]

sprawdz czujnik na deske
i termostat, moze przepuszca caly czas

ha, jesli chodzi o swiece to niedawno wymieniane wraz z PWN, poprostu ten problem sie pojawil od kiedy wskazowke temperatury mam non stop na MIN

a jesli chodzi o oryginalne czesci to sie zgadzam w 100%

tylko moglyby byc znacznie tansze, hehe

ja tez wlasnie kupilem oryginal i podloczylem sobie essiego do laptopa i zauwazylem, ze sie kutafon nie otwiera
(zaniepokoiola mnie ciagla praca wentylatora, jak dojdzie do normalniej temperatury)
jutro mu robie kapiel w garnuszkui sie okaze

[ wiadomość edytowana przez: radekbox dnia 2008-04-20 18:33:48 ]

Lo FEST oryginalne czesci nie sa z tego znane, z podrobami nawet ja mialem problemy ale jak juz zaiwestowalem w cacko oryginalne to wszystko ok

a tak w ogole co o tym myslicie, wyglada solidnie

termostat

pytam tylko o opinie, moze ktos cus takiego ma, zetknal sie czy... kazdy wie o co chodzi

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: pataj18 dnia 2008-04-20 18:38:34 ]

jesli chodzi o termostat to ja taki zalozylem do siekbie jakies pol roku temu temperature pokazuje mi taka sama jak przed wymiana ale wentylator sie pozniej wlancza i nie wiem jak ty ale ja mialem problem z ta uszczelka do termostatu ale dalem se rade moim zdaniem za duza byla...

z ostatniej wypowiedzi, wyciagam wniosek ze na uszczelke tez tzrzeba miec uwage, hehe

jutro sie wybieram do sklepu forda, ciekawe co mia tam powiedz i co beda chcieli wcisnac, bo zamiennikow to maja w 3 i troche , a oryginaly bardzo czesto na zamowienie, n iestety :/

pozdrawiam