Rozgałeżnik wężyka do spryskiwacza szyby po stronie kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Idzie się do niego jakoś dostać?

Bez problemu- odchyl wygłuszenie pociąg delikatnie ten kabel od spryskiwacza od strony kierowcy do siebie i masz go. Ja nawet wydarłem wszystko na zewnątrz i nie było problemu włożyć na miejsce

Hmm próbowałem wyciągać węże przy zmianie spryskiwaczy szyby przedniej przez te otwory w masce. Kawałek wychodził, ale tylko tyle, żeby się dało zmienić spryskiwacz, a potem stawiały opór. Żadnego trójnika tam nie widziałem, ale z tego co wiem powinien tam być.

A może robiłeś to na odpiętych wężach od spryskiwaczy szyby przedniej?

Jest możliwe, żeby się ten trójnik zapchał? To jest najzwyklejszy trójnik, czy coś w sumie inteligentnego zaworka, który równo rozdziela płyn na spryskiwacz lewy i prawy?

A jakie węże idą do tych spryskiwaczy szyby (chodzi mi o przekrój)?
U mnie są straszne sztywne, twarde i zaczynają pękać przy zdejmowaniu. Normalnie nie szło zdjąć spryskiwaczy, tylko musiałem delikatnie podgrzewać te węże.

[ wiadomość edytowana przez: Pienia75 dnia 2008-04-22 00:15:56 ]

To jest zwykły trójnik najlepiej się do niego dostać od podniej strony maski- ale jego to raczej trudno zapchać. Jak otworzysz maske to po prawej stronie masz tężyk który idzie wewnątrz naski z druckiem do grzania spryskiwaczy. Najlepiej zdejmij wygłuszenie maski wtedy "wymacaj" przewód idący do spryskiwacza od strony kierowcy i pociąg do siebie tak żeby ten kabel po prawej schwował się w masce a wyciągniesz ten trójnik tylko nie za mocno bo możesz odczepić lewy spryskiwacz. On jest (przynajmniej u mnie w odległości około 25 cm od spryskiwacza kierowcy- tyle ma ta rureczka). Co do średnicy to nie wiem bo u mnie nie wymeiniałem rurki tylko spryskiwacze.
A mnajlepiej to po zdjęciu wygłuszenia wyciąg wszystko na zewnątrz wymień a potem przy użyciu twardszego drutu wciągnieesz wszystko do środka i po sprawie. Robota na 30 minut.

U mnie wygłuszenie maski nie zakrywa otworów na spryskiwacze. Więc po co zdejmować?

Jeśli nie trójnik to co to może być, że przy nowych spryskiwaczach szyby prawie nie działa ten od strony kierowcy?

[ wiadomość edytowana przez: Pienia75 dnia 2008-04-22 10:52:39 ]

Jak Ci sie uda wyciągnąć to przez otwór w wygłuszeniu to powodzenia na zdjęciu strzałką pokazałem gdzie tak plus minus u mnie się znajdował- ja mam takie wygłuszenie i musiałem je odgiąć żeby się dostać. Jak masz nowe i jeden słabo leje to nie zaszkodzi oglądnąć trójnik- może to jest przyczyna.

J