| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pienia75 Dębica | 2008-04-21 13:36:36 Idzie się do niego jakoś dostać? |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-04-21 20:44:14 Bez problemu- odchyl wygłuszenie pociąg delikatnie ten kabel od spryskiwacza od strony kierowcy do siebie i masz go. Ja nawet wydarłem wszystko na zewnątrz i nie było problemu włożyć na miejsce |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-04-22 07:56:25 To jest zwykły trójnik najlepiej się do niego dostać od podniej strony maski- ale jego to raczej trudno zapchać. Jak otworzysz maske to po prawej stronie masz tężyk który idzie wewnątrz naski z druckiem do grzania spryskiwaczy. Najlepiej zdejmij wygłuszenie maski wtedy "wymacaj" przewód idący do spryskiwacza od strony kierowcy i pociąg do siebie tak żeby ten kabel po prawej schwował się w masce a wyciągniesz ten trójnik tylko nie za mocno bo możesz odczepić lewy spryskiwacz. On jest (przynajmniej u mnie w odległości około 25 cm od spryskiwacza kierowcy- tyle ma ta rureczka). Co do średnicy to nie wiem bo u mnie nie wymeiniałem rurki tylko spryskiwacze.
A mnajlepiej to po zdjęciu wygłuszenia wyciąg wszystko na zewnątrz wymień a potem przy użyciu twardszego drutu wciągnieesz wszystko do środka i po sprawie. Robota na 30 minut. |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-04-22 20:41:31 |