MotoNews.pl

Problem z gazem na zimnym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z LPG na zimnym silniku. Mianowicie od pewnego czasu po przełączeniu się na gaz falują obroty, silnik pracuje bardzo nierówno i gaśnie czasami. Po zagrzaniu sie silnika chodzi idealnie, po osiągnięciu ok. 92 stopnie Instalacje mam od 2,5 roku i do tej pory było wszystko OK. Wymieniłem kable i świece ale nic to nie dało. Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale zaczelo sie to dziac po kilku dniach od wymieny filtrów gazu (fazy cieklej i lotnej). Po za tym nie nie bylo robione. Na benzynie jest wszystko OK, pracuje idealnie. Na instalacji mam zrobione ok. 40 tys. km.
Bardzo prosze o pomoc co to może byc, szukalem na forum jest dużo podobnych tematów, lecz żadnej konkretnej rady nie znalazem.
Instalacja sekwencyjna BRC Sequent 24, Omega 2.0 16V.

witam ponownie, zauważylem równiez ze samochod zaczyna normalnie chodzic dopiero kiedy termostat otwiera obieg wody w silniku, nie wiem z czym to jest zwiazane, moze ktos mial podobny przypadek??? pytam bo dzwonilem do gazowców ale za samo podlaczenie pod program diagnostyczny chca 60 zl + ewentualna robocizna, wiec moze ktos mial taki problem i mnie naprowadzi na usterke.

Witaj najbardziej realne jest to ze prawdopodobnie masz zapieczone
wtryskiwacze gazowe jedz do gazownika niech zaleje listwę z wtryskami specjalnym płynem. Pozdrawiam.