[Pony 92"] Łożysko przedniego koła - jakie koszty wymiany?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś ile moze kosztować łożysko przednie do poniacza z 92r? Ile może zaśpiewać mechanik za wymiane?

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-04-26 22:15:54 ]
[ powód edycji: tytuł ]

null

Witam!
TYLKO łożyska fabryczne (dwa) Koyo, komplet ok 160 pln.
inne sypią się "w trzy pikosekundy"
Przy wymianie należy zwrócić uwagę na stan mieszka osłaniającego
przegub, oraz na stan przylgni zewnętrznej łożyska od strony półosi.
Dobrze odczyścić, łożyska szybko padają jeśli dostają się do nich zanieczyszczenia.

Ja kupilem lozyska SKF'u kosztowaly co prawda ponad 100 PLN sztuka, ale dotychczas zrobilem na nich 60 000 km i sie trzymaja. Za wymiene lozyska w hyundaiu wolali na mnie 75 PLN netto (od jednego), znajomy mechanik zrobil mi oba za 50 PLN i flaszke .
Jesli chcesz podam Ci numer katalogowy tego lozyska. Podobno SKF robi dobre podzespoly. Z tej samej firmy kupilem takze napinacz paska rozrzadu i jak narazie wytrzymal dwie wymiany paska. Zamiennik koreanski po jednej wymianie zaczal halasowac...
P.S. Znacie moze numery albo symbole paskow klinowych do hyundaia pony 1,5 GLS, gaznik, bez klimy? Nie mam w tej chwili samochodu a chce zaocznie kupic

Dzięki jakmożesz to podaj nr.katalogowy. Na przod idzie jedno na strone czy dwa tak jak w tyle?Mi powiedzieli w sklepie za łożysko 150zł jakiejś firmy ktorej nawet nie zapamiętałem nazwy

Z przodu jest podwojne lozysko. W zestawie skf'u sa walsnie one, dwa zimmeringi (nie wiem czy tak to sie pisze) oraz instrukcja obslugi. Kiedy je kupowalem pan w sklepie udzielil mi dwuletniej gwarancji. Jak wroce z pracy dopisze numer katalogowy

Znalazlem pudelko po lozysku
Jego symbol to
SKF VKBA-1366

Dzięki ale już mi się nie przyda,chyba że coś z tym się bedzie działo.Kupiłem jakiejś nie znanej firmy CX,zrobiłem już z tysiaka i jak na razie wszystko gra. Za wymiane wzieli 40zł. a łożysko kosztowało 90zł. To tak jak by ktoś chciał wiedzieć jaki koszt wymiany.

Nie chciałem zakładać nowego tamatu dla takiej głupoty(Jarek za pewne by sie wkurzył... ),a chce zapytać o jedną sprawę,dlatego odgrzebałem stary wątek.
Czy łożyska kół przednich pasują z Hyundaia Pony do Scoupe??? Pytam bo łatwiej dostac do Pony niz Scoupe.