| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SAL RWD Poznań/Wrocław | 2008-04-25 21:51:53 Potrzebuję schematy/rysunki i etapy procesu technologicznego koła zamachowego do szkoły na zaliczenie Może ktoś orientuje się, jak taki zamach powstaje? Ja nie mam pojęcia, a w sieci nie znalazłem - chodzi mi o kolejność konkretnych obróbek.
Będę wdzięczny za pomoc! |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2008-04-26 20:28:58 sorry za OT , widzę ,że ładę sprzedałeś , kaszlem się wozisz |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2008-04-27 13:19:57 Raz widzialem fotki jak gosc robil zamach z grubej blachy
i wygladalo to tak" 1) natrasował kolo wieksze wymiarem zew niz standard 2) wypalil je palnikiem 3) wsadzil do tokarki i wytoczyl srodkowy otwor 4) potem zalozyl na tokarke ale w wytoczony otwor srodkowy 5) toczenie pod wieniec 6) toczenie miejsca pod sprzegło i płaszczyzn 7) wiercenie na podzielnicy otworow pod sruby wału i pod kolki i sruby docisku nabil wieniec
9) on frezowal jeszce okna odelzajace 9) wywazyl dynamicznie p.s. pisane z glowy mam nadzieje ze niczego nie pominolem seryjne kola z tego co wiem kiedyc odlewane byly i potem obrabiane |