[125p] Fabryczny dezel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Niedawno w moje łapy wpadł mały rarytasik

Fso 125p z '86 jeden z 100 fabrycznych dieselków .
Stan mechaniczny b. dobry ale na blachach troche rudej.
Sesja bedzie gdzieś na łikendzie ale mam pogladowe foto:

Pozdrawiam
Artur

Czad. Kant - klekot... Znam miejsce gdzie stacjonuje polonez z takim silnikiem - również fabrycznie montowany...

bajka

Czyli jakieś się uchowały
Fajna sprawa oryginał taki...

a w liczniku ma kontrolke od grzania swiec?

a w ogole to jakie tam były montowane silniki?

Cytat:
2008-04-25 12:25:40, stasiu pisze:
a w liczniku ma kontrolke od grzania swiec?

zamiast ssania, nawet kolor pasuje. to volkswagenowskie 1,6 a nie słyszałem nigdy zeby to było montowane w polonezie

chiba 1.6d z vw - 54 kuce

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

Edit: Pomarancza byl 2s szybszy

[ wiadomość edytowana przez: MaLi dnia 2008-04-25 12:47:35 ]

Ano ma kontrolke do świec żarowych. Ma też ssanie w miejscu ssania benzyniaka. Silnik wg materiałów fabrycznych z paska 1,6 D wolnossący.
Przebieg 227 tys (znam dwóch poprzednich właścicieli) i ciagle rosnie - już niedługo szykuje mu się wycieczka do Irlandii. Bedzie co opisywać .

skrzynia jest seryjna od fiata? Mozna mu zrobic swapa na 1.6 GTD czyli Turbo i z intercoolerem 82KM

Skrzynia 5b seria, inny dzwon, inaczej umieszczony rozrusznik.
Swapa nie bedzie ;P w takim małym lalrytasie aż serce by się kroiło...

apropo polonezow Diesli to wystepują moze nie czesto ale czasem nie zauwazy 1.9 GLD czy cos w ten desen

A co do autka to nawet mi sie nigdy nie obilo ze byl dezel w 125 takze gratki

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2008-04-25 13:24:42 ]

ale swap polegalby wlasciwie na dolozeniu Turbo i malego IC z zewnatrz silnik taki sam

taki jeden 1.6TDi... zaprzal zrobił z niego 120km - byłby ogień Diesel Drift Maschine !

Cytat:
2008-04-25 13:04:14, bartong44 pisze:
apropo polonezow Diesli to wystepują moze nie czesto ale czasem nie zauwazy 1.9 GLD czy cos w ten desen [ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2008-04-25 13:24:42 ]

Jo. takie też są. Nawet ostatnio ze Zbitym ciągnęliśmy dohc-a takim klekolotem polonezowym... i to nie był oczywiście truk czy inny zbuk tylko wersja 5d

no w polonezach były 1,9 citroena tez wolnossace, o innych nie słyszalem

Cytat:
2008-04-25 14:16:36, Poramancza pisze:
no w polonezach były 1,9 citroena tez wolnossace, o innych nie słyszalem

We wtorek widziałem takiego polda na złomie. Silnik 1.6 dezel wolnossącociupciający- nie wyglądał na samoróbę - i tak utrzymywał włąsciciel interesu - ale kto to wie jak to z nim było naprawdę???

widywalem takiego czerwonego 125 1600 dezel w jasle na gieldzie samochodowej prawdopodobnie to ten o ile kupiles go z podkarpacia

kolega ma w krzeszowicach takiego. Zolty kolor i swiatła od zuka z tyłu . Ale do uratowania. Moge zapytać czy chce sprzedac

ja zawsze myslalem o fiacie dupowozie - wsadzic 1.9 tdi
tylko skrzynia pewnie nie wytrzyma most tez trzeba by kombinowac.

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-04-25 14:49:45 ]