MotoNews.pl
12Miska olejowa walnieta od srodka (233732/26) - PT

Miska olejowa walnieta od srodka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zona wracala z pracy i nagle cos jej walnelo.Nie wiem jak dlugo z tym jechala ale znajac ja to sporo.Objawy sa takie ze cos od srodka wywalilo dwie dziury w misce olejowej kolo skrzyni biegow.Polecialy tez jakies czesci (udalo mi sie je pozbierac na obrazku ).Jutro zabieram sie za rozbiorke i zobacze co jest konkretnego ale moze ktos mial cos podobnego lub moze mnie uspokoic ze to nic wielkiego .Podobno lecialy jakies iskry z tych dziur.

zdjecia

[ wiadomość edytowana przez: emzik dnia 2009-06-20 00:02:15 ]

oberwany korbowód?

Cytat:
2009-06-20 00:06:31, pawel12356 pisze:
oberwany korbowód?

miałem podobny przypadek ale w ciagniku
z tym ze silnik natychmiast przestał pracowac
oberwany korbowód zaklinował sie....
ogólnie kupowałem nowy(uzywany ) silnik bo blok tez popekał a z wału nie byo co zbierac o reszcie to nawet nie wspominam bo nawet wałek rozrzadu sie pokrzywił

A wiec wszystko jasne :zlamane dwa korbowody w polowie,dwie dziury w misce olejowej ,pekniety blok i dziura w bloku wielkosci piesci dziecka.Takze espero kaput,moze znajde niedrogo silnik ale nie wiem czy ma sens jeszcze inwestowac w to auto

Części do 1,8 znajdziesz może tu Części

Cytat:
A wiec wszystko jasne :zlamane dwa korbowody w polowie,dwie dziury w misce olejowej ,pekniety blok i dziura w bloku wielkosci piesci dziecka.Takze espero kaput,moze znajde niedrogo silnik ale nie wiem czy ma sens jeszcze inwestowac w to auto

Ale 2 pozostałe zostały. Sprubój odpalic moze bedzie palił na tych 2 cylindrach tyle co maluch

Cytat:
2009-06-20 16:56:55, emzik pisze:

Wydaję mi się, że jeżeli stan techniczny pozostałych podzespołów i oczywiście nadwozia jest w dobrym stanie i jak by udało się Tobie znaleźć gdzieś w przystępnej cenie silnik to można byłoby to zrobić. Tyle, że kupując silnik do środka nie zajrzysz. Nie będziesz wiedział w jakim faktycznie jest stanie. Ale głowa do góry.

Cytat:
2009-06-20 17:51:08, JaChomik pisze:
Ale 2 pozostałe zostały. Sprubój odpalic moze bedzie palił na tych 2 cylindrach tyle co maluch

Probowalem raz sie udalo ale zaraz zgasl.Nastepnym razem akomulator juz nie dal rady.Pozatym blok jest popekany i ma dziure.

Mam pytanko czy silnik 2.0 bedzie pasowal pod podzespoly 1,8 czy trzeba cos kombinowac-komputer czy cos w tym stylu??

Cytat:
2009-06-22 11:07:51, emzik pisze:
Probowalem raz sie udalo ale zaraz zgasl.Nastepnym razem akomulator juz nie dal rady.Pozatym blok jest popekany i ma dziure. Mam pytanko czy silnik 2.0 bedzie pasowal pod podzespoly 1,8 czy trzeba cos kombinowac-komputer czy cos w tym stylu??

Sprawdzałem w książce Morawskiego komputer od 1,8 a 2,0 różni się przede wszystkim znakiem identyfikacyjnym i nr części, więc chyba różnią się parametrami. Napisane jest też takie zdanie: Uwaga. Elektroniczne moduły ECM nie są współzamienne