Spadają obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam następujący problem. Raz na jakiś czas spadają mi obroty w escorcie. Dopiero chyba 2 raz albo 3 się to stało a jeżdże nim miesiąc wiec tragedii nie ma ale chciałbym wiedzieć co się dzieje.np. dzisiaj jade do pracy, zatrzymałem sie koło sklepu, odpalam znowu auto a tu obroty lecą i chce gasnąć.Proszę o informacje

powiem tak, jestem tu nowy i troche sie porządze ale jak przeszukasz forum to znajdziesz wszelkie informacje na ten temat. mam ten sam problem. rozwiazan jest wiele, przyczyn jeszcze wiecej. jesli to tylko obroty to dobrze poszukaj i do działa z narzędziami
sam dalem taki post link i czekam tyle że u mnie to juz totalna klapa!

a tak najbardziej prawdopodobną przyczyną to jak myślisz? Bo u mnie to w sumie tylko te obroty i to też raz na ruski rok.Widziałem niektóre posty ale dużo jest opcji a Ty skoro masz ten problem to może wiesz co dokładnie.

chcialbym wiedziec co test napewno. niestety nie umiem odpowiedziec na to pytanie. na p[oczatku tez u mnie szarpalo 2-3 razy a teraz obroty spadaja zakazdym razem i gasnie srednio raz dziennie. narazie przemylem wszyetkie kostki tak jak pisalem, jak go poskladam to zobaczymy, ale stawiam na sonde L.

porozmawiam dzisiaj z moim mechanikiem. Jakby coś to dam znać. Wolałbym zrobić poki jeszczze się nie rozchulało

krokowy proponuję przeczyścić

zaglądałem do krokowego i nic nie stwierdziliśmy z mechanikiem ale poczytałem dużo że trzeba go ostro przeczyścić wiec zbiore się i to zrobię. Były rady żeby wymienić od razu krokowego ale to koszt i wolałbym się upewnić.

zaglądałem do krokowego i nic nie stwierdziliśmy z mechanikiem ale poczytałem dużo że trzeba go ostro przeczyścić wiec zbiore się i to zrobię. Były rady żeby wymienić od razu krokowego ale to koszt i wolałbym się upewnić.

zadzialalo ? przeczyszczenie ?

jeszcze nie czysciłem bo nie mam czasu ale muszę się zebrać w końcu. Nie jest taki upierdliwy ten mój silnik i spadają mu obroty raz na ruski rok ale zrobić trzeba. Sam nie wiem czy to pomoże bo jak go ostatnio rozkręciłem to tam nie było co czyścić ale spróbuję go w benzynie popaplać.

ja swoj zrobilem i chodzi lepiej. przeczyscileem wszyetkie kostki contakt spray'em. podciagnalem trosze linke z gazu, wyczyscilem swiece i jak narazie nic sie nie dzieje, prawie bo jak jade to za pierwszym razem obroty spadaja do 500-600 a potem juz wszyetko ok. ale krokowy i tak przeczyszcze tylko wymienie swiece i zobacze jak bedzie chozil