[125p] problem z ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem no właśnie już nie wiem z czym ;/ sprawa wygląda tak DF nie chce chodzić na benzynie. Już nie wiem co mu jest a więc zrobiłem już:
1. wymiana gaźnika był oryginalny gaźnik ze 125p z podciśnieniem jest z poloneza
2. wymieniona membranka w pompie paliwa
3. przewody paliwowe wymienione
4. filtr paliwa nowy

No i wygląda to tak że odpala cacy jak stoi w miejscu to chodzi chodzi i chodzi wszystko elegancko, ale zrobię 500m i h.. tak jak by wcale paliwa nie dostawał wciskam mu pedał i nic po prostu zdycha amen toczy sie bije mu bieg silnik kreci ale nie chce pracować
Jedyne co przychodzi mi na myśl to albo kruciec ten od wałka do pompy paliwa albo krzywka na wałku sie zjechała

Błagam pomocy morduje sie z tym 3 tydzień aha na gazie bez problemu chodzi szykam na forum przeglądam i nic

dziś skróciłem ten plastik co pracuje w nim kruciec na pędzający pompę paliwa i o dziwo było wszystko ok ale tylko w tedy jak gaz w podłodze bo na niskich obrotach nie miał siły wystartować.

A pompe masz z powrotem czy powrot w gazniku?

nie mam wcale powrotu ani z pompy ani z gaźnika w polonezowskim był powrót ale dałem górę z fiatowskiego co by mi mikser podszedł

moze go zalewa? poziom paliwa masz ustawiony? zawor iglicowy sprawny?

Najlatwiej jak Ci kolejny gaz tak zgasnie, zdejmij pokrywe filtra i zobacz co slychac w gazniku? czy wsyztko plywa w paliwie, czy przeciwnie - gaznik jest suchy, nie psika paliwko z pompki przyspieszającej...

No właśnie sucho jest tak jak by pompa nie wyrabiała zrobiłem ja jak sie pompuje ręcznie to rzyga w gore jak głupia idę zmienie kruciec i ten plastik w którym on pracuje jak wtedy padnie to sie wkur....!!!! A gaźnik jest już 3 wsadzony i na każdym to samo

skoro zmieniasz gazniki i dalej to samo to rozbierz pompe, moze membrany padly

membrana nowa pompę wykręciłem właśnie i sie okazało ze mi korpus pękł ;( a miałem taką z ręczną pompka ehhh... wsadzę dól z maluchowskiej A jak myślicie membranę ta samą zostawić czy nową ta ma 2tygodnie i max 1h jeździła

zostaw

Ok no to jutro mi znajomy z pomocy drogowej skołuje dól z ręczną możliwością pompowania a jak nie to maluchowski dól ;(

słuchaj jak chcesz cała pompe od DF to moge ci wysłac za 2 piwa i przesyłeczkę.

CEHU spoko mam znajomego w pomocy drogowej on codziennie na złomie jest i mi wykręci chyba sobie ładowską założę dzięki za pomoc idę na razie założę od kaszla pompę i sprawdzę czy fryga

Opadłem ;( jedyne co teraz mi pozostaje to elektrodysza;/ mam ten gaźnik z polda i nie jestem na 100% pewien jak ma być ta elektrodysza podłączona wrrr..... podpowiedzcie co jeszcze sprawdzić zmienić zrobić ;( jak nie to albo linka i sucha gałąść albo linka hol LPG i zero frajdy z jazdy

elektrodysze podpinasz pod + na cewce.

pozdr.

no to tak mam podpięte kurde chłopaki podpowiedzcie co to może być

Jak mocno powinna dawać pompa paliwa podczas kręcenia rozrusznikiem?? jak kręce to paliwo wylewa sie z przewodu jak zatkam to strzela mocno w górę dopiero po tym jak odetkam. Prawidłowo Czy nie??? Aha i ile powinien palić LPG silnik 1500???

Cytat:
2008-04-27 23:49:33, Piotrek42gv pisze:
Jak mocno powinna dawać pompa paliwa podczas kręcenia rozrusznikiem?? jak kręce to paliwo wylewa sie z przewodu jak zatkam to strzela mocno w górę dopiero po tym jak odetkam. Prawidłowo Czy nie??? Aha i ile powinien palić LPG silnik 1500???

Lpg pomiedzy 12 a 15 L/100

Cytat:
2008-04-28 10:13:13, CarvMachine pisze:
Lpg pomiedzy 12 a 15 L/100

A to dziwne, bo mój ostatnio spalił 8 L/100km

Nareszcie zlokalizowałem jakiś sensowny problem a więc ostatnio strasznie prychał dychał i strzelał gaźnik nie chciał sie na obroty wkręcać i ledwo chodził albo i nie na wolnych obrotach Dziś zdjąłem mu rurkę od podciśnienia tą z gaźnika do zapłonu i o dziwo nic sie nie stało po założeniu tez nie ma różnicy jak w nią dmucham to w aparacie sie rusza a gaźniku jest przelot/ Co z Tym zrobić??

panowie czy ma ktoś foto aparatu zapłonowego jakiś schemat foto tylko tak żeby kopułka byłą zdjęta "paluch" też wydaje mi sie że podczas ostatniej próby odpalania coś sie rozsypało w środku ;/