Jeszcze raz popychacze!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko kto wymieniał popychacze hydrauliczne zaworów w silniku 1,4 CVH. Jeśli tak to pytanko, czy mierzyliści wałek rozrządu i czy wymienialiście? THX za odp

Nikt nie wymieniał popychaczy w swoim essim

Ja wymieniałem.

A wałek tez wymieniałeś, po jakim przebiegu wymienałeś popychacze. Jakies cenne uwagi, jesli masz to chętnie posłucham

Oj, to bym pół dnia spędził na pisaniu... W TISie jest instrukcja krok po kroku.

A popychacze wymieniałem po 240 kkm. Natomiast wałek tylko dlatego, że wyrwałem inny od XR3i.

Z pobierznych pomiarów wynika że wałek siedzi więc musze go wymienić, jeszcze g wyciągne i dokładnie pomierze.

Mnie czeka tez wymiana popychaczy w 1,6 CVH EFI bo gostek na warsztacie mi wymienił tylko 1 bo mi sie zawisił i wałek mi sie rozklepał a wałek mi włożył podobno z fiesty turbo ??? co mnie bardzo ciekawi

No i pomierzyłem wałek, wiekszość krzywek ma podniesienie 5,3-5,4mm, ale jedna krzywka ma tylko 4,7mm. Więc wałek raczej do wymiany. Tylko nie wiem czy jest mozliwość kupna używanego wałka? Założyłem narazie stare popychacze bo nowych szkoda, wytrą sie. Kupował ktoś z was uzywany wałek?

Cytat:
2002-11-16 08:43:49, Toleczek pisze:
Mnie czeka tez wymiana popychaczy w 1,6 CVH EFI bo gostek na warsztacie mi wymienił tylko 1 bo mi sie zawisił i wałek mi sie rozklepał a wałek mi włożył podobno z fiesty turbo ??? co mnie bardzo ciekawi

toleczek?? a ile dałes za ten wałek w jakim był stanie i jak sie trzyma?? jak z turbo to odczuwasz jakas wieksza moc ?? moze i ja wymienie bo juz sie wałek upomina o wymiane..