[126] aparat z kopułką w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi cos na temat kopulki do malucha jakies plusy i minusy...
czy moze lepiej to zastapic ukladem bezrozdzielaczowym
czy zapolon z kopulka sie jakos inaczej ustawia??? i czy trzeba to robic po kazdym jej sciagnieciu?

zaplon ustawia sie tak samo
ale jak chcesz wiekszej bezobslugowosci to juz lepiej zaloz nanoplex z eleganta

Kisiel zapodaj układ bezrozdzielaczowy i sie nie baw w gówna
Jeździłeś na takim i miałeś z nim jakieś problemy? Bo ja od kąd mam 1 malca, to jeszcze nigdy nie miałem problemu z zapłonem

dzisiaj wyciągnąłem malca po ostatnim kjs zdziwiłem się mocno kiedy okazało się,że zapłon z -5 stopni przesunął się sam do 20. Aparat był dokręcony. Nastawiłem go znowu na -5 i po krótkim treningu sam znowu ustawił sie na 0. Wie ktoś jaka jest tego przyczyna?

nanoplex rulz

miałem nanoplex i z niego zrezygnowałem bo jakoś miałem dziwne zdanie na jego temat.

ma ktoś jakieś pomysły?

Czego miales dziwne odczucia??

ktoś mi pomoże czy dyskutujecie czemu zrezygnowałem z nano??

miałem taki kaprys i tak wyszło

Nanoplex to pedal. Mialem przez 2 dni i odciecie przy 7200 to stanowczo za nisko. Od zawsze jezdzilem na aparacie z rozdzielaczem i bylo git, jak jest dobry przerywacz i dba sie o ten sprzet to nie ma klopotow z przerywaniem

Czy na pewno wszyscy odróżniacie pojęcia rozdzielacz i przerywacz? Aparat z rozdzielaczem to taki z kopułką i palcem w środku - od cewki idzie jeden kabel WN do aparatu, a z niego 2 już na świece. A przerywacz jest w każdym aparacie, nawet takim który współpracuje z modułem Digitech. Aparaty bez rozdzielacza są lepsze - raz że rozdzielacz to dodatkowa część mechaniczna która może sie popsuć oraz się zużywa a dwa że jest to dodatkowe utrudnienie na drodze iskry, więc ją osłabia.