MotoNews.pl
2 Gasnie jak gorący - po wymianach... (210546/45) - PT

Gasnie jak gorący - po wymianach...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
wiem ze temat wałkowany, wczoraj czytałem o tym sporo i :
na początek silnik 1.6 EFI 105, - krokowy wymieniony.

Wyczytałem, że to wina albo potencjometra przepustnicy albo zaworka? odpowietrzania skrzyni korbowej.

Teraz nie wiem gdzie to jest, i czy w ogóle ten potencjometr przepustnicy jest wymienny? albo czy da sie go wyczyścic.

z góry dzieki za odpowiedz na kolejne to samo pytanie

w 1.6 EFI 105 zawór odpowietrzania skrzyni korbowej to taka czarna puszka po lewej stronie silnika z tego co się orientuje..

klik

jakbym się mylił to niech ktoś poprawi

czujnik polozenia przepustnicy juz znalazlem, ale nie wydaje mi sie ze to sie da "wyczyscic" jak np krokowego moze wymienic z innego silnika?

no czujnik położenia przepustnicy to jest chyba zaraz obok przepustnicy po lewej stronie, ale chyba się tego nie czyści.

a jeżeli masz możliwośc podmienić z innego oczywiście sprawnego silnika to do dzieła, będziesz wiedział czy jest zepsute czy nie

dobra to juz mniej wiecej wiem, jak kupie, ew wymienie i bedzie poprawa to napisze.
a jeszcze czujnik temp. zasysanego powietrza gdzie jest? bo nie moge znalezc w ksiazce forda

sory źle Ci powiedziałem ... w książce pisze tak "Czujnik temperatury zasysanego powietrza znajduje się na kolektorze dolotowym"

na obrazku oznaczone numerem 10

[ wiadomość edytowana przez: kris-kzn dnia 2008-04-10 10:48:56 ]

od dziekuje Ci bardzo

upuje bo problem mam już z głowy a może się przydać innym, byłem w zakładzie w Czeladzi na ul. Będzińskiej , specjalizują się fordami, wyczyścili krokowy i ustawił obroty, kręcił tą śrubką - w lewo u mnie:

wszystko jest ok, silnik gorący i cały czas obroty się trzymają ponad 1000, nic już W KOŃCU nie gaśnie, - koszt 20 min czekania i w końcu brak nerwów - 30 zł

pozdrawiam

Ponad 1000?! A to nie jest czasem troche za duzo?!

no w pomiędzy 1000-1100 tak po środku nic więcej, wiesz lepsze to niż odpalanie samochodu za każdym razem kiedy wrzucisz na luz zawsze możesz dokręcić w prawo i zmniejszyć obroty