| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pienia75 Dębica | 2008-05-05 19:27:41 OK. Wiem, że to jest głupie pytanie. Ale w moim mieście w sklepach motoryzacyjnych nawet tego nie wiedzą. Bazują tylko na katalogach z których wyznać sie czasem za bardzo nie mogą (najczęściej pisze x2). Kupiłem właśnie komplet uszczelek produkcji Victor Reinz (2 uszczelki + uszczelki na śruby). Jak czytam wątek http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=165241&c=72&hq=pokryw&f=9 to już sam głupieję. Tam widać , że na każdą pokrywę idą dwie uszczelki, więc razem cztery. Ale jak na mój chłopski rozum są dwie pokrywy, więc i uszczelek powinno być dwie. Już raz miałem bieganie po sklepach, bo w każdym z nich twierdzili, że przychodzą dwie uszczelki. A jak raz mechanik robił te pokrywy (wytrzymały rok) to stwierdził, że pierwsze dwie są za cienkie oraz, że ma być ich cztery. Więc kupiłem w innym sklepie cztery, ale okazało się, że uszczelki różnią się czymś na prawą i lewą stronę. Tylko czym bo w sklepie nie mogłem dojść ze sprzedawcą. Mechanik i tak stwierdził, że dwie zostały źle dobrane i sam pojechał i sobie dobrał. JA już miałem dość Więc proszę o pomoc i wyjaśnienie jak to z tym wreszcie jest, bo to nie moja branża. Z góry dziękuję.[ wiadomość edytowana przez: Pienia75 dnia 2008-05-05 19:29:28 ] |
profil-usunięty | 2008-05-05 19:30:56 Na każdą pokrywę są 2 uszczelki, czyli komplet to 4 |