Mam omege na gaz i zaczeła kijowo chodzic na benzynie czasem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam omege 20NE rok jezdze na gazie a treraz jest problem bo kijowo chodzi na benzynie wtryski sprawdziłem i są ok pompa też podaje paliwo czy ktoś miał juz taki przypadek jeśli tak to prosze o pomoc

U mnie było podobnie i po dolaniu preparatu oczyszczającego układ paliwowy wyraźnie się polepszyło. Większość zakładów instalujących gaz zaleca stosowanie takich wynalazków. Jeśli to nie pomoże zostaje czyszczenie wtryskiwaczy lub wymiana.

pozdro
3

na 100% wina wtruskiwaczy - temat już przerobiony na własnej skórze.

zasyfione czy zjeba.....?
Cytat:
2003-07-22 16:08:44, robert_kraków pisze:
na 100% wina wtruskiwaczy - temat już przerobiony na własnej skórze.

wyglądały jak nadpalone z niemożliwym do usunięcia nalotem. nowa tzn. używana kompletna listwa wtryskiwaczy w krakowie w cenie ok 100 zł

Miałem te objawy właśnie kiedy zaniedbałem wlewanie środka czyszczącego STP czy Schella co jakieś 1500 km. Ponadto można zatankować z 10 litrów V Povera i usterka powinna ustąpić a wtryski się przeczyścić.
PZDR

Strzał w ciemno bo nie mam gazu: może po prostu klapki bezpieczenstwa, albo celowo poluzowane obejmy na rurze dolotowej powietrza (łagodzace objawy wystrzalow gazu) sa nieszczelne i wpuszczaja "lewe" powietrze.

Nie przecenialbym tych specyfików czyszczących. Może i jest zanieczyszczony układ paliwowy. Czy to jest "uroda" pracy z instalacją gazową? Moje auto ma juz ponad 240 tys. km, NIGDY nie stosowalem zadnych przeczyszczaczy, chodzi jak zegarek, a tankuje naprawde wszedzie gdzie sie da.

Zgadza sie Kartos jak jezdzisz tylko na bezynie to w/w problemy Ci nie grożą. To tak jak z szynami kolejowymi, używane się błyszczą, nie używane korodują.

pozdro
3