| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-03-14 10:59:12 Poczytaj poprzednie watki odnosnie Corolli zanim wymienisz wtryski |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2008-03-14 11:07:31 no własnie czytram i narazie nic podobnego nie znalazłem napisz cos wiecej jesli mozesz przyblizyc kwestie wtrysków bede wdzieczny |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2008-04-08 22:25:05 witam u mnie to na ciepłym aż budą telepie jak zapalam ale jak trochę przestygnie to już w miarę pali to znaczy nie telepie ale na zimnym też nie pali z dotyku ale wogółe common rail chyba ma to do siebie że nie pali z dotyku tak jak np. VW TDi-ki niemniej u mnie jest coś nietak z tym paleniem na ciepło znajomy mechanik jak usłyszał jak odpala to kazał wymienić filtr paliwa ale nic to nie dało teraz straszy mnie ze pompa do roboty! ale z tego co pisze kolega Bigelelektron to pompy raczej nie padaj w tych silnikach prędzej wtryski postaram sie jak najszybciej posprawdzać te masy z akumulatora widze gdzie jest mocowana na bude też (jest po lewej stronie obok wlewu płynu do spryskiwaczy) ale na silnik to niemam pojęcia ciasno jak diabli pod maską mozę kolega Bigelelektron podpowie gdzie jest mniejwięcej mocowana a i jeśli sie orientuje to czy regeneracja wtrysków DENSO wchodzi w gre czy nikt tego nie robi w PL pozdrawiam |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-04-08 22:42:50 Już coś pisałem na ten temat, ale nie wiem gdzie, i w którym wątku.
Big, może potwierdzisz, lub zaprzeczysz, ale w Previi D4D są jakieś 2 zawory na pompie wtryskowej, jak padają, to paliwo spływa do zbiornika, i trzeba go długo kręcić, żeby w ogóle chciał zaskoczyć, przy czym często wywala jakiś błąd, świeci checkiem, i nie jedzie. Po wymianie tych zaworów auto jest nie do poznania ( do Warszawy też nie ). pzdr |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-04-08 23:02:53
Nie spotkalem Prewii z D4D to by musiala byc prewia z 2000 rjub mlodsza.W kazdym badz razie w pierwszych D4D czyli silnik 1CD Ave lub Corolla wystepowaly w pompie wysokiego cisnienia 2 elektro-zaworki dawkujace ,ale jak sie ktory zawieszal to mozna bylo max 120 pojechac. Jak sa klopoty z zapalaniem to tylko masy ,wtryski lub paliwo ,no i czasami rozrusznik. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-04-08 23:14:00
Masa na silnik jest przykrecona do skrzyni biegow. Popraw tez masy na EDU taki modol sterujacy wtryskami na nadkolu obok silnika od strony pasazera ma dwie plaskie wtyczki wielopinowe ,trzeba wykrecic sruby mocujace go do nadwozia klucz 10, oskrobac dobrze zasikac kontakt sprayem i wkrecic . Na pompie masz takie 2 elektrozaworki czerwona i zielona kostka,kiedy na pracujacym silniku odepniesz jeden lub drugi na przemian ,silnik nie moze zgasnac , jezeli zgasnie tzn ze zaworek sie zacina lub sekcja pompy nie pracuje. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-04-09 10:12:00
Tak, od 2001 się D4D zaczęło w Previi Piszę aktualnie o roczniku 2005, ale w poprzedniej z 2002 też było tak raz, że właśnie się któryś powiesił, i 110 to była maksymalna osiągalna prędkość
pzdr |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2008-04-09 10:36:07 Witam sprawdze niedługo wszystko tak jak bigel napisał to znaczy masy i na pompie te zaworki u mnie tylko z tym paleniem na cieoło jest problem z jazdą niema kłopotu naprawde zapier... aż miło nie spodziewałem się po 110 km że aż tak to idzie a corollka lekka nie jest ponad 1300 kilo masy własnej Bigelelktron a co z tymi wtryskami denso ktoś je regeneruje czy tylko nowe wchodzą w gre pozdr |
YARIS14 polska | 2008-04-09 11:42:05 Jak by były potrzebne wtryski polecam diesel centrum polska w W-wie.
Ja musiałem kupić jeden do avensisa i tam były najtaniej- zamawiasz w jeden dzień, kurier dostarcza na drugi. Aha i jeszcze jedno, jak by się okazało że to wtrysk ( oby nie) musisz go montować w serwisie - inaczej traci się na niego gwarancję w razie jego padnięcia - jest taka adnotacja na fakturze. [ wiadomość edytowana przez: YARIS14 dnia 2008-04-09 11:43:05 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-04-09 23:05:25
U ciebie raczej stawiam na wtryski lub rozrusznik zbyt wolno kreci. Trzeba tester zapiac i zobaczyc jakie sa korekcje na wtryskach ,i z jaka predkoscia kreci rozrusznik. Wtryski moga byc przypchane ,i wtedy czyszczenie pomoze lub daja na przelew i wtedy widac ze cisnienie na listwie jest za niskie i trzeba wymienic najlepiej 4 wtryski ,ale mozna tez sobie zadac trud i wymienic ten najgorszy liczac sie z koniecznoscia wymiany reszty w pozniejszym terminie lub wcale zalezy od tego na ile zostaly uszkodzone. |
dziki-toy Toyota Corolla E11 Chrzanów | 2008-04-10 21:03:52 A mi sie wydaje że potrzebuje twój silnik wyregulowania luzu na zaworach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie szczelina jak ci sie rozgrzeje jest tak mała że nic nie idzie.
Pozdr |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2008-04-11 11:28:25 Witam w D4D jest regulacja płytką ? myślałem że jest hydraulika już ale niech ktoś mądrzejszy się wypowie pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-04-11 22:55:22
W D4D niema hydraulicznej kasacji luzow zaworowych , i nie sadze ze to problem braku luzow zaworowych ,to nie silnik benzynowy. |
Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2008-04-12 11:55:43 u mnie w zapalaniu pomógł nie idealnie bo bendix wyszedł ale czasami wraca i zapala no i nie szarpie motorem przy zapalaniu |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2008-04-23 21:35:34 Witam koledzy czy delikatne wibracje nadwozie w mojej corolli mogą być spowodowane uszkodzonym wtryskiem bo na wolnych obrotach czuć jak buda delikatnie wibruje szczególnie jak się trzyma rękę na kierownicy iwogóle czuje te wibracje siędząc w fotelu troszkę to drażni nie zwracałem zbytni na to uwagi ale miałem okazję ostatni siedzieć w w nowym vw passacie 1.9 TDI i tam zero wibracji słownie ( 0 ) a umnie czuć na wolnych obrotach jak buda wibruje pozdrawiam i czekam na odp |
krzysiek009 radom | 2008-05-06 20:30:10 regeneruje wtryski do silników benzynowych w radomiu. zapraszam. tel (4 3650327 |