Astra 2,0 dtl czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...mam okazje nabyc astre 2 z silnikiem 2,0 dtl.prosze posiadaczy takowych wozkow z tym motorem o wypowiedzi,oraz opinie .dzieki ...[wady,zalety]

Generalnie Astra G to dość małe i ciasne auto o marnym poziomie bezpieczeństwa i zazwyczaj nędznym wyposażeniu. W połączeniu z nie najlepiej ocenianym dieslem Opla nie powala na kolana. Kiepskie osiągi przy nie najlepszej ekonomice. Te auta w pełni zasłużenie mają opinie "smutnych" i pozbawionych stylu.

Tak więc...wnioskując z powyższego... moim zdanie warto!
Dlaczego? Bo konkurencja w cale nie wypada lepiej a ma do tego jedną, zasadniczą wadę - nie jest Oplem.
Wiadomo że od aut kompaktowych nikt nie wymaga polotu ani komfortu. O takich samochodach nie można powiedzieć nic dobrego, są mdłe, nieciekawe i wszystkie wyglądają tak samo. Ale w tym właśnie tkwi istota ich popularności. Większość kierowców oczekuje od auta zaledwie mobilności w godziwych,akceptowalnych warunkach. I dostają właśnie to. I tylko to.
Pozdrawiam

Ładnie i na temat, choć, co do silnika, to miałem okazję trochę korzystać z VECTRY ze 100 konnym dieslem i byłem pełen miłego zaskoczenia jak dobrze sobie ten silnik radził w tym aucie, a do tego przerażająco mało ( jak na moje doświadczenie z omegi) palił.

Witam i dzieki za odpowiedz.Astra jest od mojej szwagierki,rocznik 99 wydanie na 100 lecie opla,3,5 roku temu przywieziona przez mojego szwagra z Richtich Fajnych Niemiec. Jest to najbogatsza wersja ,obecnie ma oryginalnie na blacie 130.000 przebiegu.Pozdrawiam....