Instalacja BRC sequent 24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie

Mam instalacje taka jak w tutyle. W aucie w124 coupe. Chciałem prosic o polecenie dobrego warszatu w warszawie, ktory dobrze wyreguluje i bedzie serwisował ta instalacje.

Pozdrawiam

Witam,
Podepnę sie do tematu Jak sie sprawuje ta instalacja? ja rozważam założenia tej instalacji do KIA Picanto 1.0 i próbuje sie coś dowiedzieć na ten temat.
Z góry dzięki za wiadomości. Pozdrawiam

Cytat:
2008-05-07 22:58:46, b_i_k_e_r pisze:
Witam, Podepnę sie do tematu Jak sie sprawuje ta instalacja? ja rozważam założenia tej instalacji do KIA Picanto 1.0 i próbuje sie coś dowiedzieć na ten temat. Z góry dzięki za wiadomości. Pozdrawiam

Mam taka w Escorcie 1,6 16V i powiem tylko tyle-REWELACJA.Wprawdzie nie jeżdżę dużo 15kkm/rok ale jak na razie 0 problemów.Nic sie nie reguluje nie kręci jak ustawili rok temu tak do teraz chodzi a spalanie w stosunku do PB niewiele więcej w mieście mieszcze sie w 10l/100km a trasa 7,5-8,5l/100km

No to fajnie, problem w tym że więszkosć osób wypowiadających sie na forach to ma problemy jakieś z instalacją a nie wiadomo ile osób jest zadowolonych i czy te osoby z problemami to mały odsetek jest tego...
pozdrawiam

Seqent będzie się sprawował doskonale o ile założy go wykwalifikowany warsztat. Ja mam 2 samochody (carina e 4A-FE i primera p11 1,6) z tą instalacją i nie miałem jak na razie żadnych problemów. Na jednej przejechane 40 tyś na drugiej dopiero 10tyś. Polecam jednak wymianę filtra fazy lotnej co 5 tyś niezależnie od tego gdzie się tankuje gaz, a nie jak zaleca producent co 15 bo u nas jest straszny gaz. Filtr fazy ciekłej normalnie co 15tyś.