MotoNews.pl

Jaki gaz do lanosa 1,5 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem jestem totalnym laikiem, nie znam sie na instalacjach gazowych, a chciałbym sobie założyć do lanosa 1,5 16V jak najlepszy tzn. w przyzwoitej cenie.
Jaka generacja była by najlepsza?(słyszałem ze 2 jest tania i dobra czy to prawda?)
Jaka proponujecie firmę?
I gdzie najlepiej założyć w Krakowie? (jeśli ktoś jest z Krakowa).
Pozdrawiam.

2 generacja 2 generacji nie rowna. Silniki te , jak praktycznie wszystkie oplowskie dobrze chodza na gazie , Nawet na najprostszej instalacjach tzw "golasie" powinien smigac bez problemu. Oczywiscie mozna doplacic do jakiejs lepszej instalacji , wtedy bedzie mozliwosc monitorowania i ustawiania na biezaco wszystkich parametrow.

Oka dzięki Ale dlaczego nie 2 generacji? Ja słyszałem że są podobno dobre.

No drugiej, a czy dobre to juz niestety zalezy od instalacji i instalatora. Mowie tylko ze z tymi silnikami raczej nie ma problemu, chodza poprawnie nawet na najprostyszych instalacjach i jest duza szansa ze bedzie Ci to chodzilo tak jak powino i nie bedzie stwarzalo problemow. A zgodnie z prawem to instalacji I-szej generacji do silnikow wtryskowych montowac nie wolno.

oka wielkie dzięki! W taki razie sie zdecyduje a jakiej firmy instalacje zamontować?

[ wiadomość edytowana przez: Janeknh dnia 2008-05-22 09:47:15 ]

Cytat:
2008-05-22 09:43:10, Janeknh pisze:
oka wielkie dzięki! W taki razie sie zdecyduje a jakiej firmy instalacje zamontować? [ wiadomość edytowana przez: Janeknh dnia 2008-05-22 09:47:15 ]

Ja mam taką - opisałem ją przed chwilą-
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=119921&c=0&f=38

Chodzi mi toto już cztery lata, dostało już 75 kkm i prosi o drugie tyle. I dostanie, gdyż poldiego nie pozbędę się, dopóki nie zamknie
po raz trzeci licznika, tj. dopóki nie osiągnie magicznych 300 tys
km przebiegu.