Zamówienie na tłoki Mahle do DOHC - sondaż

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem, że ten temat wygląda wręcz upiornie, jak potwór z przeszłości, ale:

Jeden z moich zagranicznych znajomych rozważa zamówienie dużej ilości tłoków do DOHC w Mahle. Istnieje możliwość podczepienia się pod niego. Pytanie jest następujące: jeżeli takie zamówienie doszłoby do skutku, kto, ile i jakim nadwymiarem byłby zainteresowany.

Załóżmy, że zestaw kompletnych tłoków miałby kosztować 800, 900 lub 1000 zł. Jeżeli ktoś byłby chętny, proszę podać ilość kompletów, najbardziej pożądany nadwymiar i ile kompletów chciałby zamówić przy danej cenie.

Sprawa jest jak najbardziej sondażowa i niezobowiązująca. Jasne jest, że takie zamówienie wspólnym wysiłkiem jest bardziej korzystne, niż kupowanie indywidualnie.

Płatność prawdopodobnie byłaby rozwiązna przez podmiot gospodarczy, poprzez Paypal lub kartę kredytową, ewentualnie przelew, raczej całkowicie bez mojego pośrednictwa.

Wydaje mi się, że warto taką szansę przynajmniej spróbować
wykorzystać, może nie skończy się to tak jak poprzednio.

TŁOKI WERSJA 1.6 DOHC, 4.5 mm garb - zatem w zasadzie najbardziej uniwersalne, bo i do 1.8, i do 2.0 się nadadzą.

Jeżeli MOD uzna, że przynależy to do działu handlowego, to proszę przenieść, wydaje mi się, że przynajmniej warto by to na jakiś czas podwiesić.

[ wiadomość edytowana przez: bolger dnia 2008-02-06 04:34:53 ]

Powiedzmy jeszcze, chociaż to bardzo mało prawdopodobne, 700 zł.

garb 8mm nie byłby osiągalny?

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Ja bym byl wstepnie zainteresowany.

Zanim podejme jakakolwiek decyzje musze sie skonsultowac ze wzgeldu na moje "znawstwo".

Odpowiem Ci na priv czy i czym bym byl zainteresowany.

Niemniej jednak uwazam iz temat ten powinnien znalezc sie w dziale kupie sprzedam zamienie niezaleznie od tego czy ktos zarobi czy nie Nawet jesli mialby to byc tylko producent

tez byłbym zainteresowany garbem 8 mm...

przeniosłem do giełdy i podwiesiłem , każdy kto ma DOHCA i tak zawsze przegląda giełde szukając części które się zepsuły lub na zapas , bo mogą się zepsuć

Tłoki 8mm można dostać, ale nie z Mahle. Jakby ktoś chciał, to na priva.
Niestety gość skupia się na garbie 4.5 mm, ponieważ według niego 8 mm daje zbyt wysoki stopień sprężania, jak na codzienną jazdę. Po prostu akurat ma na rynku lukę pomiędzy 8 mm a płaskimi.

Ja się wstępnie piszę na tłoki z garbem 4,5 mm, tylko jeszcze zależy jaka cena będzie i co jest w komplecie.

W komplecie jest komplet, czyli pierścienie zapinki i sworznie. Pytałem się, który nadwymiar preferujesz i ile kompletów chcesz, ewentualnie ile za jaką cenę.

Cytat:
2008-02-06 18:12:22, bolger pisze:
według niego 8 mm daje zbyt wysoki stopień sprężania, jak na codzienną jazdę

bullshit

Nie, zależy od tego, gdzie mieszkasz i na czym jeździsz ...

Panowie podepne sie pod temat.
Szukam takiego tłoka, jest to nominał 84 do 2.0 DOHC, potrzebuje 1 szt. Jezeli ktos ma to prosze o info, albo gdzie dokupie taki tłok??

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jak się podpiąłeś pod taki temat, to już na pewno nikt tego nie przeczyta. Ja być może mam taki tłok, będę mógł sprawdzić w marcu. Nie zaśmiecaj tematu więcej, jak możesz.

Cytat:
Nie zaśmiecaj tematu więcej, jak możesz.

Niech mod wywali smiecia!

[ wiadomość edytowana przez: mauzer64 dnia 2008-02-08 17:53:11 ]

Załóż post w kupię - sprzedam, nie każdy jest zainteresowany tłokami Mahle

Wstępnie 3 nad wymiar. Jeden komplet. Kasa jak najmniejsza

wstępnie też 3 nadwymiar , kasa jak najmniejsza najlepiej garb 8 mm ( ale nie był bym w stanie dać kasy przez najbliższe 2-3 miesiące bo szykują się 2 wyjazdy zagraniczne )

OK. Już wiadomo - Mahle życzy sobie zamówienia za 50 000 $, więc odpada. Dzięki za wpisy.

są firmy robiące tłoki w niemczech , w polsce chyba też coś by się znalazło więc może trzeba by uderzyć do kogoś mniejszego niż mahle

Cytat:
2008-05-24 21:58:00, rafal125p pisze:
może trzeba by uderzyć do kogoś mniejszego niż mahle

wystarczy poszukać po sklepach...... np. w Poznaniu za 400 zl nowe garbate nadwymiarowe z pierścieniami