[126] czyszczenie głowicy i tłoków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem na forum ale nie znalazłem, chcę wyczyścić głowice, wupolerować i takie tam, no i pasowałoby wyczyścić denka tłoków przy okazji, pytanie czy można bez zdejmowania je wyczyścić czy się brudu tam na wpierdziela, któego nie można usunąć? i czy po wyjęciu cylindra trzeba pierścienie itp. spasowywać na nowo czy będzie działać bezproblemowo? Dużo jest roboty żeby upchnąć pierścienie do cylindra?

co do czyszczenia tłoków to raczej je wyciągnij a żebyś się nie męczył z montażem tłoka z pierścionkami do cylindra to radze zakupić taki gadżet alledrogo

kurde raz będę to zakładał :p nie opłaca mi się na raz tego kupować

Przecież to tylko 22 zł
A jak nigdy nie wkładałeś tłoka do cylindra to lepiej to sobie zakup albo od razu 3 kpl. nowych pierścionków.

tłoki wyjmij wyczyścisz je szczotką na wiartarce, bo inaczej to sie zajedziesz, a co do zakładania pierścieni to polecam kawałek blaszki szerokości 3cm taka długo by obejmowała prawie cały tłok, najlepiej aluminiowa grubosći 1mm do tego opaska skręcana i nie będzie żadnego problemu, no i delikatnie

przetnij puszke po piwie załóz opaski dwie i masz taki sam patent

Cytat:
2008-04-12 19:46:56, Try3ek pisze:
tłoki wyjmij wyczyścisz je szczotką na wiartarce, bo inaczej to sie zajedziesz, a co do zakładania pierścieni to polecam kawałek blaszki szerokości 3cm taka długo by obejmowała prawie cały tłok, najlepiej aluminiowa grubosći 1mm do tego opaska skręcana i nie będzie żadnego problemu, no i delikatnie

ja mam podobna z blachy i1 mm stalowej zronione i wygiete uszy lape kombionerkami i gitara latwo wchodza i nie trza 30 zl wydawac

tak to jest jak sie pisze posty i w miedzyczasie robi co innego...

Chcialem zaproponowac patent z puszka po piwie

[ wiadomość edytowana przez: Borys_PG dnia 2008-04-12 20:40:56 ]

okej dzięki koledzy zdjąłem tłoki i tak wyczyściłem z grubsza denka ale tu mały zonk, bo chyba krawędź denka powinna być równa, a widzę że jeszcze jeden jest przytarty w jednym miejscu, o pomoc poproszę was jutro (czy wymieniać czy co) jak wkleje fotkę z tym bo to trudno opisać.
aha jeszcze jedno, czym wyczyścić te pieprzone kolanka?

[ wiadomość edytowana przez: tomek_inc dnia 2008-04-12 23:50:37 ]

Najprościej wypiaskować...

najprościej kupić lepsze auto wiem ;P chłopie, nie będe bigać z dwoma kolankami do piaskowania

Nikt nic takiego nie powiedział;]

Najlepiej piaskowac, wewnatrz polerowac na zewnatrz malowac farbą temperaturową;]

Najpierw zadajesz pytanie, a potem piszesz takie bzdury, owszem można czyścić to ręcznie, ale wolałbym gdybym miał tak robić to wolałbym kupić nowe, to groszowa sprawa... Ja akurat miałem mocno rozwiercane więc piaskowałem żeby je odratować.

spoko ;p

czy z takim przytarciem moze byc czy nie barcdzo? wim ze fotka nie pokazuje za bardzo dobrze ale mam nadziej€ ze wiecie o co mi chodzi

wyczyść pierścienie z tego szlamu

spoko, dopiero co zdjalem, nie pytam sie o pierscienie

mam pytanie, czym wymyć blok razem z wałem i wałkiem w środku tak, żeby nie pordzewiało (woda) ani nic się nie stało

Ropą

ok, bede próbował, a jak ja później wysuszyć?? zalać od razu olejem można? jak ktoś będzie miał jeszcze jakieś propzycję środków myjących to śmiało