Strasznie sciąga w prawo.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanko. Jezdzilem na zimówkach (155/80-takie bo dostalem nowki za darmo ) i lekko sciagalo w prawo,jednak tragedii nie bylo. Teraz zmienilem opony na letnie (175/70/13) i normalnie nie da sie jezdzic. Kierownice trzeba bardzo mocno trzymac i nie da sie jej na moment nawet puscic. Kola sa wywazone i proste,cisnienie sprawdzane. W zawieszeniu jakis czas temu wymienilem jeden sworzen - lewy, koncówki drazków maja jakis rok. Przekladnia zmieniana pol roku temu na uzywana ale sprawną. Mimo tego slychac tez stuki w zawieszeniu jak przejezdza się np przez tory lub "kocie łby". Zawieszenie sprawdzalem organoleptycznie,luzów nie wyczulem,mimo to sciaga i tlucze a kierownica az ciezko obracac. Przed zmiana kół na letnie,lekko sciagalo,ale normalnie sie dalo jezdzic. gumy wachacza wygladaja na dobre,choc od 2ch lat nie byly zmieniane. CO sugerujecie jeszcze sprawdzic?

jedz na stacje diagnostyczna gosc ci sprawdzi co i jak.. cena nie wiem u mnie za darmo

a co moge sam sprawdzic?

Sam to raczej nie za wiele zdziałasz, polecam jak kolega wcześniej, diagnosta - geometria Sam jutro sie wybieram, założyłem alu 17" 215 szerokie i nie jestem w stanie ujechać

Cytat:
2008-05-14 16:56:16, Przemm pisze:
Witam. Mam pytanko. Jezdzilem na zimówkach (155/80-takie bo dostalem nowki za darmo ) i lekko sciagalo w prawo,jednak tragedii nie bylo. Teraz zmienilem opony na letnie (175/70/13) i normalnie nie da sie jezdzic. Kierownice trzeba bardzo mocno trzymac i nie da sie jej na moment nawet puscic. Kola sa wywazone i proste,cisnienie sprawdzane. W zawieszeniu jakis czas temu wymienilem jeden sworzen - lewy, koncówki drazków maja jakis rok. Przekladnia zmieniana pol roku temu na uzywana ale sprawną. Mimo tego slychac tez stuki w zawieszeniu jak przejezdza się np przez tory lub "kocie łby". Zawieszenie sprawdzalem organoleptycznie,luzów nie wyczulem,mimo to sciaga i tlucze a kierownica az ciezko obracac. Przed zmiana kół na letnie,lekko sciagalo,ale normalnie sie dalo jezdzic. gumy wachacza wygladaja na dobre,choc od 2ch lat nie byly zmieniane. CO sugerujecie jeszcze sprawdzic?

Ja bym zaczął od zamiany opon/kół prawa <-> lewa.