MotoNews.pl

Wymiana lub naprawa Vanosa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie koledzy dlugo mnie niebylo na forum...wrocilem z nowym problemem.....Jezdze obecnie 320 24V Vanos 94' no i jak silnik sie rozgrzeje to slychac ten lancuch jak wali o ta pokrywe(na zimnym silnku slabiej slychac).Bylem na servisie BWM i zdiagnozowali ze to Vanos nawala....Czy przejmowac sie tym problemem mozna z tym tak jezdzic czy oddac do naprawy.Z gory dziekuje i pozdrawiam

Naprawić.
Znam przypadek gdzie był głośny wanos i skończyło się to zarwaniem łańcucha i wymianą silnika. Może wystarczy tylko wymienić napinacz?

bylem ponownie w serwisie.....mechanik oszacwał naprewe na 350zł za czesci i 500 robocizna +plus inne ewentualne koszty ktore moga wyjsc podczas pracy.Czyli na sam poczatek 800zł.....mysle ze to duzo nawet jak na BMW

zapomnialem dodac ze mechanik stwierdzil ze trzeba tego Vanosa zmodyfikowac...tlumaczyl mi o jakis 2 podkladkach i sprezynie ktore dostaja za duze wibracje i dlatego tego Vanosa słychac

Ja tam się na vanosie nie znam, ale na wszelki wypadek odwiedził bym jeszcze inny warsztat i porównał opinie.
Jakoś mi te modyfikacje nie pasują. Wydaje mi się, że kupujesz zestaw naprawczy do wanosa i tam masz co trzeba, ale to tylko moje przypuszczenia.

Poczytaj sobie na http://www.bmw-klub.pl/forum/, tam ten temat był wielokrotnie poruszany i opisywany, jak przede wszystkim odróżnić hałasujący łańuch od vanosa

powodzenia