Gaznik bez powrotu a elektryczna pompa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomocy! mam gaznik bez powrotu w uno silniczek porobiony i niestety pompa paliwa ni daje rady.
porzyczylem od kumpla elektryczna do gaznikowców i mam problem bo przelewa dziada.
macie jakies pomysly???

Cytat:
2008-05-24 12:07:16, 4xtrim pisze:
pomocy! mam gaznik bez powrotu w uno silniczek porobiony i niestety pompa paliwa ni daje rady. porzyczylem od kumpla elektryczna do gaznikowców i mam problem bo przelewa dziada. macie jakies pomysly???

Wywierć powrót w gaźniku, jaki masz gaźnik?

A trójnik przed gaznikiem ??

Cytat:
2008-05-24 12:28:54, rosck pisze:
jaki masz gaźnik?

weber 32TLF

tak jak poldrive pisze trójnik powinien dać rade

I zwężka w przelewie.

kwestia próby.w cc na 4 gaźnikach z motoru nie obeszło się bez wiercenia i powrotu.Trójknik nie był w stanie przyjąć tyle paliwa.

a pompa była do gaźników czy do wytrysku ?

w trójniku przed gaznikiem srednica powrotu powinna byc w przyblizeniu rowna 1/3 srednicy glownego przewodu. pod warunkiem oczywiscie ze pompa jest do gaznikow tzn 0,2 bara

A skąd taka teoria ??

Cytat:
2008-05-24 15:58:59, pavlus pisze:
a pompa była do gaźników czy do wytrysku ?

i na gaźnikowej którą mam w malcu i na wtryskowej z poldka to samo

Cytat:
2008-05-24 17:43:38, pavlus pisze:
A skąd taka teoria ??

z paru stron poswieconych tematyce montazu gaznikow motocyklowych w samochodzie. nawet o ile dobrez pamietam Guy Croft o tym pisal

miedziany trójnik i zagniatasz obcęgami jeden kruciec ten który ma przelot . Ale ja sie nie znam szlifierz jestem .

mina totalna!!!!trójnik niedaje rady.w poniedziałek pruba z trujnikiem i powrotem z mniejszą średnica.

Ja w Poldku na gaźniku zastosowałem elektryczną pompę z Abimexa, wstawiłem trójnik przed gaźnikiem (przelew ma fi 6mm) i zmniejszyłem jeszcze obroty pompie (włączając w szereg z nią żarówkę H4). Wtedy dopiero uzyskałem ciśnienie 0,2 Bara

Jezeli masz przewód powrotny na aucie o mniejszej srednicy to paliwo puszczasz powrotem(mniejsza srednica) potem trojnik i gaznik(plus ewentualnie zwezka na przewodzie do gaznika) U mnie tak pompa z abimexa zasilala podwojne dellorto 40 i nie było problemu z brak paliwa czy przelewaniem sie gaznika

Cytat:
2008-05-25 00:09:08, Michallodz pisze:
Jezeli masz przewód powrotny na aucie o mniejszej srednicy to paliwo puszczasz powrotem(mniejsza srednica) potem trojnik i gaznik(plus ewentualnie zwezka na przewodzie do gaznika) U mnie tak pompa z abimexa zasilala podwojne dellorto 40 i nie było problemu z brak paliwa czy przelewaniem sie gaznika

ale dellorto 40 chyba ma przelew.

Moje nie mialy