| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-27 21:14:54 Szukalem podobnego tematu na forum ale niestety nie znalazlem
Mam pewien problem zwiazany ze zmiana kierownicy Kupilem taka kierownice
z takim mocowaniem
niestety moja ma mocowanie takie
i nie da sie tego zalozyc gdyz nie pasuje do mojej tasmy
mozna kupic na allegro taka tasme Taśma czy jest mozliwosc zmiany tasmy ??? Bo z tego co widze moja jest mocowana ma 4 zatrzaski a ta inna nie mam pojecia jak. Prosze o pomoc i podpowiedz |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2008-05-27 21:52:29 Nie pamiętam dokładnie jak było z mocowaniem tasmy w mojej kierownicy - ale też przerabiałem temat - pamiętam że głównie to chodziło o szerokość tej plastikowej końcówki taśmy, ale nie pamiętam jak z mocowaniem było. Wiem żę kupiłem taką szeroką jak ty pokazujesz na zdjęciu a potrzebna była wąska (kabelki obok siebie a nie rozstawione szeroko) - trzeba było wziąc następną i tyle
Pasowała bez problemu. WIęc podejrzewam, że i u ciebie trzeba kupić tą "węższą". Podejrzewam że standard zmienił się razem z wprowadzenim w opcję sterowania radiem w kierownicy (ale to moje przypuszczenie więc jakby co to mnie nie linczujcie) |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-27 21:56:16 ja w swojej kierownicy strowania radiem nie mam a chyba glowny problem to mocowanie tasmy |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2008-05-27 23:10:47
pierwsza zmiana rzeczywiście wtedy nastąpiła, jak wprowadzili kiery z pilotami do vectry b i omy b. druga zmiana standardów nastąpiła później, ok. 2000 roku. mocowania są dwa rodzaje - na zatrzaski oraz na 2 śrubki. kupiłeś kierę z mocowaniem na dwie śrubki bo z taką poduchą jak na zdjęciu tylko takie mocowanie występowało. w vectrze b / omie b po zmianie kiery było już mocowanie na zatrzaski. sprawdź sobie tutaj, poszukaj taśm, potrzebna ci jest 3cia od góry, z nową wtyczką instalacji ale starą wtyczką do poduszki i bez pilota radia, bo w starych kierach pilota nie było. tak na marginesie, to ciekawa ta kiera, pierwszy raz widzę. wstawki drewniane czy skórzane, bo na zdjąciu nie wyraźnie. |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-27 23:20:51 no własnie to sa wstawki drewniane ( nie jakas imitacja ) tez mysle ze jest ciekawa i tlatego skusilem sie na nia.
ale jest tu problem bo wlasnie taka mam u siebie a ja potrzebuje ta druga bo moja do kiery nie pasuje i jest mocowana na zatrzaski a bym mogl ta kierownice zalozyc musialbym miec taka jak ta druga a moze nawet i pierwsza od gory tyle ze nie wiem czy bedzie ona do auta pasowala ( wtyczki instalacji i mocowanie do auta ) [ wiadomość edytowana przez: czarny-1977 dnia 2008-05-27 23:37:23 ] |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2008-05-28 13:01:01 zajrzałem do garażu - mam taką samą taśmę na półce jak ta twoja Czarny, ze zdjęcia. Więc nie pomogę.
Qna - czy na pewno ta trzecia z kolei będzie dobra? Mam wrażenie że Czarny potrzebuje innej taśmy - jak na linku z aukcji (ten plastik z którego "wychodzą" wtyczki do klaksonu i poduchy musi być wąski - około 1,5cm a nie szeroki - ok 2,3 cm). Osobny temat który trzeba rozstrzygnąć to kwesita montażu - czy tylko śrubki wchodzą w grę czy te zatrzaski się spasuje. Może da sie zrobić "hybrydę" - pół na pół stara i nowa? |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-28 13:10:21 no wlasnie
dzwinilem do Mariosa (chyba ) na szrot omci i mowil mi ze Hybryda tylko i wylacznie ale poza tasma plastiki od manetek musze miec (qrcze ale dalem sobie roboty ) i kable bede musial ciac prawdopodobnie Moze ktos juz cos takiego robil i poradzi mi jak zmienic kiere nowego typu na starego typu |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-28 17:31:51 Tak czy innaczej trzeba bedzie ciac kable bo nowy typ ( ta co mam załozona ) ma gniazdo a stary typ ma lable zatopione w tasmie a wie ktos jak te kable laczyc tzn. ktory z ktorym ( zeby np poduch mi w pysk nie wywalila ) |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2008-05-28 21:50:33 jak łączyć to niebędzieproblem raczej - bo przecież tam widać który przewód z taśmy gdzie idzie. Ale ja jeszcze jakoś mam nadzieję-przeczucie że jakoś się uda bez cięcia (rozbierałem tą starą taśmę kiedyś i wydaje mi się że ten element od strony kierownicy (coz niego wychodzą kabelki z wtyczkami jest do wyjęcia)
No i trzeba pamiętać że te taśmy to kruche badziewie. |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-28 22:19:44 Nie w tym problem
cały pic polega na tym ze trzeba bedzie ciac kable od instalacji auta i lutowac z kablami od tej " nowej " tasmy co zaloze bo jedno do drugiego nie pasuje za diabla a srodka nie ma poco wyciagac ( zeby popsuc ) |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2008-05-28 22:44:21 ja tam bym spobował na twoim miejscu zrobić krzyżówkę dwóch taśm. Ale może przesadnei optymistyczny hestem - i jak juz wspomniałem bazuję na wspomnieniach |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-29 17:44:14 |
machony79 LOB SYMPATYK V6 po tuningu Katowice | 2008-05-29 19:30:00 Tyle zachodu a ta kierownica nie pasuje do Twojego wnętrza.Nie pasuje do reszty drewnianych wstawek. |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-29 20:39:55 Pasuje Pasuje
tylko musze troszke nad drewniana częscia popracowac
lakier na drewnie troche mleczny sie zrobił |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2008-05-30 00:07:18 najważniejsze, że sobie poradziłeś. gratulacje.
a tak na marginesie, to niezły wypas masz tą omkę. chyba, że tak jak klient kiedyś mi powiedział - 'dołożyłem same przyciski, żeby była lepsza wersja'
chociaż tak patrzę na zdjęcia i kilka odcieni srebrnego się dopatrzyłem [ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2008-05-30 00:09:14 ] |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-30 00:17:41 Dzięki dzięki
Jeśli chodzi o wypas ma kompletnie wszystko poza skórami, nawiewem na tylne szyby w drzwiach i systemem boosa czy jakoś tak ale gra o 1000 % lepiej niż ten system no nie licząc 2x monitor 7" w radiu i na podsufitce tylko skór jej brak ale powiem szczerze ze nawet ich nie chce a jeśli chodzi o te nawiewy będą na pewno tylko kwestia czasu, już teraz mogłem kupić ale ważniejsza była kiera Jeśli chodzi o te odcienie srebra to jakoś tandetnie fotki wyszły ale spoko ja ją mam dopiero 9 miesięcy a i tak wiele sie w Kluseczce urodziło a i w planach jest malowanie całej ;P tylko wszystko o kaske sie rozbija Jakimś magnatem nie jestem ale dam rade powoli a do celu ![]() [ wiadomość edytowana przez: czarny-1977 dnia 2008-05-30 00:22:10 ] |