Spadek mocy w 1.8 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakos ostatnio zauwazyłem ze escost cos słabo przyspiesz......
i predkosma max jest około 140 km/h tylko
co moze byc przyczyną
nie bieze oleju turbo swiszcze .....

kompresja??

a czy w tym modelu jest katalizator???

EGR, przedmuchy pomiędzy turbiną a głowicą, zapieczony zawór upustowy w turbinie, potencjometr położenia przepustnicy, elektrozawór podciśnienia, booster, korektor "małych obciążeń".

A np na 3 biegu do ilu wykrecisz?

Cytat:
2008-05-06 21:38:34, CKsrv pisze:
A np na 3 biegu do ilu wykrecisz?

na 4 do 120 pogiagnie
a na 3 nie pamietam

o to jest ok w miare
poczekaj na chlodniejszy dzien albo taka temperature jak teraz zmien filtr powietrza i rura a jak slabo to wykrec ze 2 obroty srubke ograniczajaca ("gaz") na pompie no i jeszcze kwestia zupy.
ksiazka mowi:
1 - 45km/h
2 - 73
3 - 107
4 - 151
5 - 177
ale da sie wiecej

no przyspiesza w miare dobrze ale ta predkosc maksymalna cos za słaba ...... jak mozna to zmninic

Stawiałbym na wine rurki miedzy spreżarka a pompa paliwa. Czesto sie zdarza ze spada z ktorej strony i auto nie jedzie. Sprawdz za filtrem paliwa szczegolnie jak sprezarke glosno slychac a Ess nie jedzie.

Szerokosci

Cytat:
2008-05-08 12:50:11, Vodun pisze:
Stawiałbym na wine rurki miedzy spreżarka a pompa paliwa. Czesto sie zdarza ze spada z ktorej strony i auto nie jedzie. Sprawdz za filtrem paliwa szczegolnie jak sprezarke glosno slychac a Ess nie jedzie. Szerokosci

Potrafi też pęknąć. Jeśli jest cała, może być niesprawny zawór turbo (zwany tu i ówdzie "booster"-em), to jest ten zawór, do którego rzeczona rurka dochodzi.

A jak obsługujesz Turbo??

Czy po uruchomieniu silnika czekasz chwile zanim ruszysz??

Czy po zatrzymaniu samochodu przed zgaszeniem stoisz pare chwil??

Podłączam się do pytania. Mój od zakupu wyciąga tylko 120km/h. Filtr powietra i paliwa wymieniony. Spalanie na trasie ok. 7,5l/100km, w mieście ok. 8l. Wydaje mi się, że coś nie tak ale nie mam zielonego pojecia co

Cytat:
2008-05-06 18:53:06, MRWTDi pisze:
jakos ostatnio zauwazyłem ze escost cos słabo przyspiesz...... i predkosma max jest około 140 km/h tylko co moze byc przyczyną nie bieze oleju turbo swiszcze .....

u mnie przyczyną był boster - efekt końcowy pęknięta głowica na samozapłonie

[ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2008-05-20 21:50:33 ]