MotoNews.pl

Wymiana simmeringów na wale w ZETECu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak wygląda sprawa wymiany uszczelniaczy w ZETECU, dużo jest robocizny? Wiem że trzeba ściągać skrzynię żeby wymienić tylni uszczelniacz a jak to wygląda z przodu? Na pewno demontaż rozrządu
a co dalej?? uszczelniacz jest montowany w obudowę pompy olejowej?

[ wiadomość edytowana przez: LukasJ dnia 2008-05-17 05:19:25 ]

to są chyba simmeringi - uszczelniacz jednoznacznie kojarzy się z uszczelniaczami zaworowymi i to w dodatku piszesz w temacie w liczbie mnogiej

no tak simmeringi a w liczbie mnogiej bo w sumie są 2 - przód i tył po jednym

az jednej trzebna ściagnąć skrzynie, sprzęgło, koło zamachowe a z drugiej koło pasowe rozrząd i chyba tyle i osłony różnego rodzaju i to koło zębate od paska rozrządu, które jest na wale korbowym przynajmniej w 1,6 CVH tak jest i prawdopodobnie Twoim wysztko jest podobnie POWODZENIA

a co z pompą oleju?? W chv zdaje się jest to jedna część - a żeby wyciągnąć pompę trzeba ściągać miskę...

ale chyba żeby wyjąć simmering nie trzeba ściągać pompy oleju przynajmniej w cvh... wystraczy jakoś wydłubać stary i potem załozć nowy ;_ byle równo wciśkać bo potem jajca będą oczwiście jak się wymontuje pompe to łatwiej to zrobić, ale trzeba właśnie miske olejową ściągnąć i rozrusznik ;P ...

ale z doświadczenia wiem że w cvh szybciej jest to wszystko wykręcić po czym skręcić niż męczyć się i wydłubywać simmering. Nie jest on na tyle luźny, w ręcz przeciwnie

Zadzwoń do Chłopaków z firmy CAROS we Wrocławiu przy ul. Warsztatowej
podaje tel. 071 33 99 888 (taki mam w tel.)
powiedz o co Ci chodzi , u mnie wymiana w Cvh uszczelniaczy zaworowych trwała 40 min. Byłem w szoku ! I zapłaciłem grosze. dali mi uszczelniacze nowego typu, Sklep mają na miejscu.
Jest to serwis Saaba i Forda. Polecam.
Zapytać nie zaszkodzi !

elvis przecież mowa o simmeringach... czytaj to co pod spodem. a autorowi postu proponuję zmiane tytułu bo jak mowilem juz wczesniej, wprowadza w błąd.

Oczywiście , wiem , ale moze zadzwonić do Chłopaków z Carosa , dla nich to bułka z masłem , przecież nic innego nie robią

no tak ale jakie koszta + dojazd dochodzi ;] A wymiana simmeringów nie zajmie im 40min tylko o niebo dłużej.