MotoNews.pl

(K) Samochodzik do 5 tys

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Auto ma byc dla mojego kolegi jesli macie cos wartego uwagi (nie espero za duze no i blacha) to prosze o informacje. jakies 1.0 , 1,1 max 1,4 chyba ze z podtlenkiem LPG

Tico z LPG może być ?

Cytat:
2008-05-15 18:47:12, DeeJay pisze:
Tico z LPG może być ?

Ta sama blacha co w złomero.

moze jakas smieszna mala skoda taka jak np favorit?? ewentulnie jaiegos smiesznego golfa?

Suzuki Swift miałem takiego na oku, ale wybrałem Espero

Pozdr.

Cytat:
2008-05-15 23:37:58, patrykowski pisze:
moze jakas smieszna mala skoda taka jak np favorit??

Potraficie czytać co Zwierzu napisał "...no i blacha...". Przecież favorit to rdza na kółkach będzie.

Cytat:
2008-05-16 07:00:32, piotr_ek pisze:
Potraficie czytać co Zwierzu napisał "...no i blacha...". Przecież favorit to rdza na kółkach będzie.

hmm mam favo z 94 roku ,nigdy nie garazowanyi wyglada co do rdzy o wiele lepiej iz wiele mlodszych esperakowa pozatym przytym wieku to co sie dziwic ?gdzies rdza predzej czy poźniej wyjdzie

Nie zgniłe, młode, bezawaryjne, tanie w eksploatacji ....

Tylko w erze !!!!

Prawde mowiac tez myslalem o swifcie mialem kiedys taki 1.0 automat sprawował sie swietnie a z gazem palil ... wlasciwie prawie wcale

Golf tez wchodzi w gre ale tez zastanawialem sie czy taki w 123 -124 nie bedzie dobrym rozwiazaniem 2.0 D w sumie duzo nie pali jak sadzicie?

Cytat:
2008-05-16 21:38:09, Zwierzu pisze:
ale tez zastanawialem sie czy taki w 123 -124 nie bedzie dobrym rozwiazaniem 2.0 D w sumie duzo nie pali jak sadzicie?

No mówisz że espero jest za duże, a balerona chcesz kupić który jest taki sam, hmmm

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2008-05-16 21:38:09, Zwierzu pisze:
Prawde mowiac tez myslalem o swifcie mialem kiedys taki 1.0 automat sprawował sie swietnie a z gazem palil ... wlasciwie prawie wcale Golf tez wchodzi w gre ale tez zastanawialem sie czy taki w 123 -124 nie bedzie dobrym rozwiazaniem 2.0 D w sumie duzo nie pali jak sadzicie?

Dużo nie pali ?

Łyka 7-10 litrów

Jesteś wszędzie ostatni... Stary złom

Za 5-6 sprowadzisz golfa w TDI 90 km

Pali 4-6

Cytat:
2008-05-16 22:20:31, Zoltar pisze:
Za 5-6 sprowadzisz golfa w TDI 90 km Pali 4-6

Pod warunkiem, że jeszcze będzie chciał jechać.

Cytat:
2008-05-16 22:20:31, Zoltar pisze:
Dużo nie pali ? Łyka 7-10 litrów Jesteś wszędzie ostatni... Stary złom Za 5-6 sprowadzisz golfa w TDI 90 km Pali 4-6

Co Ty wogóle piszesz??

Miałeś przynajmniej jedno auto z tym silnikiem??

7-10 to mi pali 2.5D 20V(113KM), tylko, że tu już nie jesteś wszędzie ostatni

2.0D w 190-tce nie spalił mi nigdy więcej, niż 7l a w W124 8 to było max, zaznaczam, że ten drugi miał 1 380 000km ptrzejechanych.

Jeżeli się zastanawiasz nad gwiazdą, to za te pieniądze jest większa szansa znaleźć W123 w miare normalnym stanie niż W124.
Jak będziesz oglądał, to szczególną uwagę zwracaj na podłogę i ogólnie blachę, bo w tym przedziale cenowym większość aut już ma "patyndekiel" zamiast podłogi.
Jeśli chodzi o 2.0D w W123 to radzę unikać - muł straszny, masz wrażenie, że 2 beczki jeszcze ciągniesz na linie
2.0D w 190-tce i W124 jest już zdecydowanie lepszy - osiągi lepsze i zdecydowanie mniej palą. W sumie to ten sam silnik co w beczce, tylko z dołożoną hydrauliką zaworów.
Ogólnie jeśli chodzi o silniki to wszystkie są nie do zarżnięcia i jeżdżą na wszystkim

Mimo wszystko na światłach i tak będziesz ostatni Ale czy o to tylko chodzi...

Ja polecam Mercedesa. Będziesz zadowolony

Pozdrawiam

Zwierzu - ja z tym Tico z LPG mówiłem poważnie
Jak coś to gg, priv, telefon

Moj kolega sprzedaje Mercedesa 190 1.8 z LPG stan idealny, gówna bym nie polecał. Cena 7 tys

Cytat:
2008-05-17 06:39:30, Pepton pisze:
Co Ty wogóle piszesz?? Miałeś przynajmniej jedno auto z tym silnikiem?? 7-10 to mi pali 2.5D 20V(113KM), tylko, że tu już nie jesteś wszędzie ostatni Jeśli chodzi o 2.0D w W123 to radzę unikać - muł straszny, masz wrażenie, że 2 beczki jeszcze ciągniesz na linie 2.0D w 190-tce i W124 jest już zdecydowanie lepszy - osiągi lepsze i zdecydowanie mniej palą. W sumie to ten sam silnik co w beczce, tylko z dołożoną hydrauliką zaworów. Ogólnie jeśli chodzi o silniki to wszystkie są nie do zarżnięcia i jeżdżą na wszystkim Mimo wszystko na światłach i tak będziesz ostatni Ale czy o to tylko chodzi... Ja polecam Mercedesa. Będziesz zadowolony Pozdrawiam

Wiem ile pali 2.0 D

I jak chcesz nie być ostatni, albo po prostu Ci się spieszy, to jest bliżej 10

Więc nie wiem jaki sens jest kupować stare gówno

Golf za 6 koła jeszcze długo pojeździ

I nie pali jak 2 auta

Kumpel ma do sprzedania polo 1,4 z 96r za 6500zl nowy akumulator i rozrusznik a i jeszcze niedawno zawieszenie robil pali tez nieduzo

Cytat:
2008-05-17 11:05:40, Zoltar pisze:
Wiem ile pali 2.0 D I jak chcesz nie być ostatni, albo po prostu Ci się spieszy, to jest bliżej 10 Więc nie wiem jaki sens jest kupować stare gówno Golf za 6 koła jeszcze długo pojeździ I nie pali jak 2 auta

To tak jak większość ludzi typu "co wszystko wiedzą".

Tylko, że zero w tym własnych doświadczeń.

"Bo szwagier miał i wiem"

"Znajomy mi mówił bo miał takiego"

"Kolega z pracy takim jeździ i tylko narzeka"

A najlepsi są Ci, którzy czytają testy aut używanych w Auto Świat lub Motorze i później mądrują .
Tak się później tworzą mity na temat aut, opon, firm itp.

Taaa, Golf III za 6 kobli napewno pojeździ a pojeździ....

Takie "stare gówno" niejednego zaskakuje komfortem jazdy i bezawaryjnością, no ale Golf to Golf

Czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że Ty chyba żyjesz na tym świecie ze 200 lat, przejechałeś ze 30 mln km, miałeś z 500 samochodów i zjechałeś tysiące kompletów opon.

Też bym tak chciał wszystko wiedzieć...

PS. Radzę unikać Mercedesów(z wtryskiem mechanicznym) z LPG

Pozdrawiam

Ja pierdole Ty masz jakiś problem ???

Sam sprzedajesz jakieś śmietniki, pojeździłeś starym Mercem i jesteś taki do przodu ? Wiesz wszystko ? To się kurwa bardzo mocno mylisz...

A może beczka to ma być moje marzenie ? Kto z klubu marzy o starej, w zajebistym kolorze beczce, 2.0 D Całe 60 koni i ile masy ? 1500 ?

TAK KURWA JEZDZILEM BECZKA I ZA ZADNE SKARBY NIE CHCIALBYM TYM JEZDZIC NA CODZIEN Z POWODOW:

JADAC 140 PALI W CHOLERE
STARY KLAMOT - "MOJ" TEZ MIAL 1.300.000...
RDZA RDZA RDZA - Chyba, że dziura w podłodze, to taka namiastka klimy
ROZPEDZA SIE JAK MOTORYNKA...

Co innego zadbane 3 litrowe Coupe na lato...

Cytat:
Samochody Mercedes W123 były solidnie zbudowane, miały tradycyjne, wypróbowane rozwiązania techniczne i już mało nowoczesny wygląd nadwozia. Ze względu na duża masę własną, W123 wyposażone w silniki o mniejszej mocy, zwłaszcza w silniki wysokoprężne, miały niską dynamikę. Mercedes 200D rozpędza się do 100 km/h w ciągu 27,4 s, a samochód 240D w ciągu 22s.

http://www.w123.za.pl/

Więc z łaski swojej odpierdol się ode mnie, bo mam prawo do własnego zdania, i taki pieprzony, stary Golf będzie 100 razy lepszy dla kogoś kto nie pała do starych gówien miłością i traktuje je wyłącznie jak środek transportu... Czy Ty to rozumiesz, czy nie

Pozdro Specy od WSZYSTKIEGO !

Szczególnie od upodobań i marzeń innych...

Panowie - zluzujta zwieracze
Jedna zasada - polskie mniemanie jest jeszcze troche komunistyczne - tylko w tym biednym kraju panuje przekonanie, że jakiekolwiek auto z lat 20-tego wieku może być wypasem....
Zarówno golf jak i mercsedes, audi, czy cokolwiek, jest niestety autenm już przestarzałym i "podniecanie" się czymkolwiek jest raczej żartem

Tylko w tym pojebanym kraju jest jeszcze na porządku dziennym kupno 15-letniego auta i czekanie aż sąsiad zzielenieje z zazdrości bo zobaczy znaczek sedesa, audi, vw czy innej