Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Greg_21 3-miasto / UK | 2008-05-27 17:17:44 Zadnej pomocy??
Nikt nie ma Focusa, Civic, Corolli z 2005+ w LPG?? Czy wstawiacie instalacje do starszych aut?? Prosze o pomoc. Grzegorz Z Gory Dziekuje ![]() |
Greg_21 3-miasto / UK | 2008-05-28 01:06:31 To, ze niby jak, FOCUS, COROLLA lub CIVIC 2005 to zle silniki maja?? Czy jako samochody sa zle??
Grzegorz |
![]() zp znowu Puck | 2008-05-28 21:23:56 Greg_21Skoro preferujesz auta kompaktowe z takimi silnikami, to wnioskuję, ze w skali roku nieduzo jezdzisz. Te silniki w autach, ktore wymieniłes nie są złe, wręcz przeciwnie bardzo dobre i oszczędne, wysoko zaawansowane technicznie a to rodzi problemy ( bardzo ładnie je opisał kol. Egiptos ), dlatego wg. mnie nie opłaca sie przerabiac ich na gaz. W kazdym razie jesli nie robisz więcej jak 20 tys km rocznie, to nie zakładaj gazu do samochodow, ktore wymieniłes, bo to oszczędne samochody a paliwo, to nie jedyne koszty eksploatacyjne w aucie, więc nie ma sensu ich podnosic.
Co innego samochod z silnikiem 2, 3 czy 4 litrowym, tam instalacja lpg szybciej sie zwraca ( zakładając oczywiscie ze auto jezdzi a nie stoi w garazu ). maxsped Od 15 lat jezdze autami przewaznie zagazowanymi i to co napisałem nie pochodzi z wiedzy zaczerpniętej z internetu, tylko z praktyki - widac mamy inne doswiadczenia. [ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2008-05-28 21:34:11 ] |
RafalT Daewoo Espero Gorzów | 2008-05-28 22:23:36 Witam,
ople bardzo dobrze znoszą gaz. Kup sobie Astrę i będziesz miał spokój. PS. Gaz nie nadaje się do każdego auta, które jest obecnie produkowane. Wszelkie auta benzynowe z bezpośrednim wtryskiem FSI/JTS/GDI/IDE nie nadają się do gazu!!! PS2. Zużycie gazu w litrach powinno być o 25% większe od zużycia benzyny. W przypadku instalacji wtryskowych może być to 20%. Sam sobie skalkuluj. |
Greg_21 3-miasto / UK | 2008-05-28 23:28:57 Dzieki za porady,
A te nowsze Astry tez sie nadaja?? Idealnie byloby kupic nowsze autko i je zajezdzic na tym gazie przez okolo 5 lat. Rocznie robie ponad 20tys km a pewnie jak bede mial LPG to wiecej bede podrozowal ![]() Diesel jest spoko, ale jak zobacze za 3 miechy (bedzie odzwierciedlala 135$ za barylke) cene na stacji to chyba padne nawet przy srednim zuzyciu okolo 6litrow w moim dieslu. Wiec nawet jak mi spali 10LPG to bedzie ok. Jezdzilem autem na gaz i bylem zadowolony. Z tego co slyszalem od znajomych to jakosc LPG w UK jest na poziomie, z regulacja roznie bywa, ale to juz moje ryzyko bedzie, najwyzej bede czesciej znajomych odwiedzal ![]() W hondzie 1.4 nie ma silnika VTECH wiec chyba jest mniej skomplikowany?? |
oprawca_1978 Polonez Warszawa | 2008-05-29 09:54:38
OCZYWIŚCIE! Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami. NIE DAJMY SIĘ NABRAĆ NA MITY O LPG! |