MotoNews.pl

Drgania powyżej 3000obr/min 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Po planowaniu głowicy pojawiło się coś dziwnego, mianowicie powyżej 3000 tys obr silnik dostaje jakichś dziwnych drgań, czuje to dość wyraźnie, mam kubeł i drgania te przenosi mi na plegier)) Czy to może być spowodowane nierównym stopniem spręzania w cylindrach? (mam wybrania przy zaworach i niewiem czy jednakowej wielkości.

u mnie tez tak drga ale to chyba od koła zamachowego splanowanego

Ale to co masz nie wyważone czy jak? U mnie też to samo było wrażenie jakby jechał na przebitej oponie, ale po ustawieniu zapłonu jeszcze raz i zaworów i regulacji gaźnika przeszło od razu. Ciekaw jestem jak z tym kołem zamachowym jest??? Pozdrawiam

ja mam nie wywazone, ale mam problem bo go muli jak wcisne gaz do dechy a pozatym dziwnie silnik pracuje tak tyrka dziwnie...kojazy mi sie to tyrkanie tak jakby dwie swiece na przemian iskrzyly....

To macię jakieśdziwne objawy bo ja planowałem koło jakieś 3 lata temu,teraz splanowałem głowicę i nic takiego nie zauważam.A koło wcale nie było wyważane

u mnie było cos takiego a winna była krzywa półoś dokladnie od 3 tys obrotów

No dobra panowie ale ja mam koło seryjne ( jeszcze))) A itak mi drga, i co mam zrobić, podejżewam poduszki pod skrzynią ale nie wiem co ma do tego głowica!?