MotoNews.pl

Czy jak omine pompe wspomagania....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... krótszym paskiem, to bede móg normalnie jezdzić czy tam jest jeszcze jakaś elektryka która trzeba odłączyć??

Jak mi się pasek zerwał to normalnie jechałem do najbliższej stacji Ale czy to normalna jazda? kierownica chodzi ciężej niż w aucie bez wspomy..

Nie no ja sie z tym licze że bedzie chodzić ciężej, ale czy moge spokojnie "wyłączyć" pompe wspomagania i nic złego sie nie stanie?

Raczej nic nie powinno się stać, tylko że po dłuższym czasie nieużywania może być już do wy..miany

nic się nie stanie możesz śmiało jeździć

a dlaczego chcesz wyłaczyc-ominąc pompę???Cetek tyko nie czytaj tego co pisza ponizej,ty chcesz zyć?????? jedz i wyłacz silnik i spróbuj skręcić kierą,powodzenia. Odradzam taki manewr dla własnego bezpieczeństwa.poza tym konstrukcja przekładniz i bez wspomy się rózni,płyn stawia dośc znaczny opór przy kreceniu więc raczej ciężko bedzie Ci skrecić

Cytat:
2008-05-16 22:52:29, RemikGT pisze:
a dlaczego chcesz wyłaczyc-ominąc pompę???Cetek tyko nie czytaj tego co pisza ponizej,ty chcesz zyć?????? jedz i wyłacz silnik i spróbuj skręcić kierą,powodzenia. Odradzam taki manewr dla własnego bezpieczeństwa.poza tym konstrukcja przekładniz i bez wspomy się rózni,płyn stawia dośc znaczny opór przy kreceniu więc raczej ciężko bedzie Ci skrecić

Remik ja tak jeździłem przez tydzień jak mi kompletnie leciała ciurkiem maglownica i czekałem aż nowa przyjdzie i fakt jak wolno jedziesz to jest ciężko krecić , ale w czasie normalnej jazdy nie czuć aż tkaiej różnicy

Cytat:
2008-05-16 22:56:49, mss pisze:
Remik ja tak jeździłem przez tydzień jak mi kompletnie leciała ciurkiem maglownica i czekałem aż nowa przyjdzie i fakt jak wolno jedziesz to jest ciężko krecić , ale w czasie normalnej jazdy nie czuć aż tkaiej różnicy

ale ci leciała ,czyli pompa cos tam wymuszała obiegu a tu nic nie bedzie,ja sobie tego nie wyobrazam, Macku a wez zgas silnik i spróbuj krecić kierą jak jedziesz. i zobaczysz

Fakt - jak masz szczelną to tak jak Remik mówi będzie ciężko, co innego jak plynu nie ma - wtedy dziala podobnie do tej bez wspomagania i jezdzic sie da.

Ja nie zapomnę jak mi kiedyś auto zgasło dojeżdzając do skrzyżowania z pierwszeństwem gdzie skręcałem... Mało brakowało Odradzam jazdy bez wspomagania, no ale teoretycznie można tak jeździć

Ja chce po prostu dojechać jakoś do anotnina na zlot, niestety wy***** mnie z pracy i nie mam środków na kupienie nowego przewodu.....

Cetek, zrób testy. Faktycznie jest bardzo ciężko jechać bez wspomagania jak układ jest szczelny. Załóż i zobacz jak to będzie bez płynu bo ja nie wiem, jechałem ze szczelnym układem i był meksyk..

Przewód poszedł dzisiaj do regeneracji , będą wymieniane, wszystkie przewody gietkie i na nowo zakuwane Ciekawy jestem ile bedzie to kosztować:/

Jak odlaczysz pompe i sposcisz plyn,zeby w maglu nie bylo to duzej roznicy w kreceniu nie bedzie - podobnie jak bez wspomagania

Autko zrobione, wspomaganie jest i jest gotowe do drogi. Wymiana przewodów gumowych kosztowała mnie 120zł zamontowałem sam! Normalnie jestem z siebie dumny!

gratulejszyn!!! brak wspomagania u mnie był powrotem do czasu gdy jeżdziłem warczyburgiem