| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawcek Sympatyk FEFK Cabz WRoCław | 2008-05-31 09:39:17 Podłączę się do pytania - ja mam tak samo. |
djtados (S) Sympatyk FEFK BLU Wrocław | 2008-05-31 17:39:29
od lewicy |
danek7902 Sympatyk FEFK Audi A4 Avant 1.8T Krosno | 2008-05-31 18:01:17
Nie do końca jest tak
Ta blaszka może być super czyściutka ,a i tak nie będzie świecić. Ona działa naciskając ją i czyścić trzeba od spodu(od środka) Trzeba wyjąć cały plastik z tymi blaszkami i wyczyścić od spodu |
zagore1 diàvolo rosso ... Kraków | 2008-05-31 19:30:57
Tak jak kolega pisze, trzeba wyjąć ten plastik z trzema miedzianymi blaszkami. Najpierw trzeba wydłubać te czarne kołki, które wyglądają jak śrubki a nimi nie są Następnie ściągnąć tę czarną listwę. Plastik z trzema miedzianymi blaszkami jest mocowany czterema spinkami. Trzeba mieć anielską cierpliwość aby te spinki z powrotem założyć. Co roku po zimie czyszczę ten styk i w tym roku zrezygnowałem z założenia tych spinek. Ten plastik z stykami jest trzymany przez tę dużą litwę więc nie wypadnie, a spinki doprowadzały mnie do szału!
Po wyjęciu tego plastiku trzeba wypchnąć tę mieedzianą blaszkę od światełka. Uwaga pod nią jest styk z sprężynką więc dobrze to robić na stole a nie na trawie. trzeba oczy scić styki przy tej sprężynce - (na rok wystarczy) i plastik wokół tej miedzianej blaszki bo tam gromadzi się brud. A następnie wyszystko z powrotem złożyć ![]() |