Silnik na benzynie nie chce chodzić.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
samochód nie chce zapalić na benzynie a na gazie idzie idealnie. jeszcze jakieś dwa tygodnie temu jeźdiłem spokojnie na benzynie.
powiedzcie co to może być???

[ wiadomość edytowana przez: panlukasz dnia 2008-07-14 20:40:51 ]

A coś więcej o objawach, i rodzaju silnika, może brak paliwa, brak ciśnienie paliwa itp

możliwe że wtryskiwacze padły przynajmniej u mnie tak było;/;/ nie sądze żebyś pompke zajeździł więc sprawdź to

Przy gazowniku to również obstawiam wtryski - zapiekły się pewnie na amen. I zmień temat bo nie wiadomo o co chodzi !

[ wiadomość edytowana przez: porter dnia 2008-07-14 17:32:59 ]

ale na benzynie odpali tylko bez przełączenia na gaz zaraz silnik zdycha.

wez to napisz jakos normalnie. Nie odpala na benzynie tylko na gazie ? Czy jak z gazu chesz przelaczyc na bezyne to zdycha ?

Cytat:
2008-07-14 20:56:07, Deny pisze:
wez to napisz jakos normalnie. Nie odpala na benzynie tylko na gazie ? Czy jak z gazu chesz przelaczyc na bezyne to zdycha ?

jest dokładnie tak jak mówisz. jak chcę przełączyćz gazu na benzyne to zdycha. na samej benzynie nie odpala.

sprawdził bym pompę i wyłącznik uderzeniowy

pompa chodzi ? słychać ja jak przekręcisz zapłon ?

pompa chodzi.

jeśli to wtrysk to pewnie będę musiał się udać do mechanika bo nie wiem jak się do tego zabrać . tej rzeczy nigdy nie robiłem.

chyba że nie jest to takie skomplikowane i umie to wytłumaczyć, to bardzo bym prosił.

[ wiadomość edytowana przez: panlukasz dnia 2008-07-15 17:47:16 ]

Cytat:
2008-07-14 21:36:46, on-driver pisze:
sprawdził bym pompę i wyłącznik uderzeniowy

gdzie jest ten wyłącznik?

chyba jestem ignorowany

ups

też tak miałem zatankowałem benzyny i śmiga

Cytat:
2008-07-15 20:13:34, panlukasz pisze:
chyba jestem ignorowany

Bo przez internet aut się nie naprawia.....
Jak nie masz pojęcia jak coś się robi to możesz więcej spieprzyć niż naprawić....
Spr czy na wtryski dochodzi + po kluczyku oraz rozłączenie tych wtrysków przez emulator/przekaźnik....

Cytat:
też tak miałem zatankowałem benzyny i śmiga

He he.. Bywa i tak Kumplowi trzasnął czujnik w baku i właśnie w ten sposób się naciął, chechłał silnik na benzynie a w baku miał saharę
A wyłącznik jest zdaje się ukryty wewnątrz obok lewej nogi (na lewym nadkolu). Jeszcze go na oczy nie widziałem tak że ręki sobie uciąć nie dam ale w instrukcji piszą, że gdzieś w tym miejscu pod plastikową osłoną...

ja benzyny mam sporo