MotoNews.pl

Rozrząd a pompa wody 7A-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zbliża się u mnie małymi krokami wymiana rozdządu (160 tys.)
i mam dylemat czy wymieniac też pompę wody?
Nie zastanawiał bym się gdyby nie to że była ona wymieniana przy 125 tys czyli przy wymianie rozrządu bedzie miała przebieg 35 tys
Co wy na to??
(znajomemu w Omedze jak zatarła się pompa to poszedł pasek rozrządu i reszta wiadomo...... )

Cytat:
2009-08-14 21:37:41, junior_jr pisze:
Witam Zbliża się u mnie małymi krokami wymiana rozdządu (160 tys.) i mam dylemat czy wymieniac też pompę wody? Nie zastanawiał bym się gdyby nie to że była ona wymieniana przy 125 tys czyli przy wymianie rozrządu bedzie miała przebieg 35 tys Co wy na to??

Zostaw. Żywotność podróby jest w okolicach 80-100tys km. Do następnego rozrządu powinna dociągnąć.

Cytat:
(znajomemu w Omedze jak zatarła się pompa to poszedł pasek rozrządu i reszta wiadomo...... )

Ale Ty nie masz pompy napędzanej paskiem rozrządu tylko wielorowkowym i w najgorszym przypadku oprócz pompy wymienisz pasek za 20,- PLN
Pozdro.

Toyota to nie opel hi hi się nie bój ja wczoraj poszedłem wymieniać pompę bo myślałem że cieknie a tu poszedł wąż gumowy zaraz za pompą , na mój gust to pompa nie była od nowości ruszana a zrobiła ponad 400 000 .Mała sugestia jak masz zamiar coś wymienić oryginalnego na nowy zamiennik to zastanów się dwa razy bo 9/10 że szybciej się ten zamiennik rozleci niż stara oryginalna część,a uszczelek z J C wystrzegać się trzeba podwójnie bo i robota podwójna i cena podwójna bo i tak trzeba kupi oryginał

I wlasnie takich odpowiedzi mi trzeba bylo
Wiem już wszystko pompa zostaje.
(Pompa jest Toyo kosztowała 87 euro razem z uszczelkami i wymianą 294 Euro)
To powiedzcie mi jaki pasek i rolkę założyć?
Robiłem wstępne rozeznanie na Allegro i ok 150 pln wychodzi.
Wiecie ile to kosztuje w serwisie?

Rozrząd zakładam tylko oryginał. Poprzedni pomimo kilku demontaży zrobił spokojnie 100tys. km i taki mogę polecić.
Pozdro.

Cytat:
2009-08-15 13:42:18, junior_jr pisze:
I wlasnie takich odpowiedzi mi trzeba bylo Wiem już wszystko pompa zostaje. (Pompa jest Toyo kosztowała 87 euro razem z uszczelkami i wymianą 294 Euro) To powiedzcie mi jaki pasek i rolkę założyć? Robiłem wstępne rozeznanie na Allegro i ok 150 pln wychodzi. Wiecie ile to kosztuje w serwisie?

To ty serwisujesz się w raichu??? bo troszkę drogo ponad 800 stówek za wymianę pompy??

moja kosztowala 100 i byla firmy skf... i to byla jedna z drozszych. tylko fakt ze na znizce bralem...

Cytat:
2009-08-16 21:30:14, rng17 pisze:
To ty serwisujesz się w raichu??? bo troszkę drogo ponad 800 stówek za wymianę pompy??

No co ty ???
To były ceny z faktur.
Carinkę kupiłem w niemczech od polki która tam mieszka na stałe.
I mam wszystkie faktury ksiazki itp.
Miałem szczęście że pompa była wymieniana we wrześniu 2007 roku A naprzykład akumulator 3 miesiące przed moim kupnem Carinki

Ja kupiłem Aisina na alegro za 147 z wysyłką to dużo mniej i wymiana raczej w polsce około 200 więc raczej drogo